budget_panorama
Foto: Förpacknings- och tidningsinsamlingen

Så kan du öka återvinningen hemma

En av fem förpackningar kastas direkt i sopkorgen men det finns enkla sätt att återvinna hemma.

fraga_liberalerna

I höst drar Sigtuna Vatten & Återvinning igång med flerfackskärl där man som kommuninvånare måste sortera ut mer av sina sopor än idag där det är matavfall och restavfall. Förpacknings- och Tidningsinsamlingen menar att det finns enkla sätt underlätta för sorteringen hemma.

Dels kan du ha en snygg plats för återvinningen så att den inte göms undan utan är synlig och lättåtkomlig, du kan platta och vika ihop material så att högen med material minimeras, glöm heller inte badrumssakerna som schampoflaskor, tandkrämstuber med mera. Dessa kan lätt hamna i sopkorgen men man kan lösa återvinning även i badrummet.

2020_helsida
kristina_helsida
centrum_helsida2020

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

defacto_helsida
meko_helsida
speedy_vinter_helsida
budget 2021

Kommunens budget ska klubbas

Politik Idag måndag debatteras budgeten i kommunfullmäktige. Sammanträdet sker digitalt och kan följas live av kommuninvånare.

connys_helsida
julen_helsida
manskold_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
julen_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
manskold_outsider
kristina_outsider
budget_outsider
meko_outsider