panorama_centrum
Olov Holst medverkade i debattenFoto: Transportföretagen

Så kan Arlanda fungera som multimodal transportport

Swedavia och Transportföretagen bjöd in till debatt om hur Arlanda och andra flygplatser bättre kan fungera som transportnod.

Ute i Europa är det närmast en självklarhet med kopplingar mellan flygolats och järnvägar in till stadskärnorna. Arlanda har också den kopplingen men av olika orsaker används inte tåget som färdmedel till och från flygplatsen i samma utsträckning som på andra håll i Europa. Det har lyfts upp problematik kring för dyra priser att resa med tåg till och från Arlanda exempelvis, samt att om man reser med SL så behövs en tilläggsavgift.

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) medverkade i pandeldiskussion om Arlanda som så kallad multimodal transportnod, det vill säga där olika transportmöjligheter, kombineras. Syftet var att öka samverkan mellan transportslagen för att minska den totala energianvändningen och skapa ökad bekvämlighet i resandet. Bland annat vill man även lyfta fram utökad och förbättrad mobiltäckning i anslutning till järnvägsspåren så att man kan arbeta ombord på tågen.

connys_helsida

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

defacto_helsida

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
liber_helsida
2020_helsida
mp_helsida_april

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
swedol_outsider
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
connys
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider