center_pan21
Foto: Riksbanken

Så höga studieskulder har vi

Kommuninvånarna har de 49:e högsta studieskulderna i landet visar siffror från CSN.

centrum_artikel

Centrala Studiestödsnämnden, CSN, som lånar ut pengar till studerande samt administrerar utbetalning av diverse studiebidrag, har sammanställt siffrorna för studieskulder i landets kommuner. För Sigtunas del är snittskulden bland kommuninvånarna med skulder 131 000 kronor, totalt är vi skyldiga CSN 700 miljoner kronor. Nästan 5400 har skulder till CSN. 11 procent av kommuninvånarna har skulder vilket långt ifrån en stor andel jämfört med andra kommuner. Klassiska studentstäder som Lund och Uppsala har stor andel invånare med skulder, även Solna är med i toppen. I just Solna har mer än var femte invånare studieskuld och snittskulden är högst i riket med 175 000 kronor.

Under pandemin har CSN slopat maxbeloppet för inkomster och alla som vill studer kan få studiebidrag eller beviljas lån oavsett hur mycket man tjänar. Detta är också en del av att de som studerar inom vård och läkarprogram ska kunna arbeta inom yrket utan att behöva hantera ett nedsatt bidragsbelopp.

oppethus_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

happyhomes_sommar2020
helsida_var2021
dack-helsida
2020_helsida
julmarknad_helsida
connys_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

defacto_helsida
flygskola_helsida
mp_host_helsida
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
flygskolan_outsider
julmarknad_outsider
dack-outsider
connys
centrum_sommar_out
nrh
oppethus_outsider