centrum_jul_panorama
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Så hittar du rätt vinterdäck

Det är snart 1:a december och då blir det lag på vinterdäck om vinterväglag råder: - Kör du utan vinterdäck och åker fast är böteslappen dryga 1200 kronor, berättar Jorge Castro, marknadschef på lokala ABS Wheels.

defacto_jul_artikel

1:a december är det lag på vinterdäck om det råder vinterväglag. Vinterdäcken måste vara på fram till 31:a mars. Som vinterväglag klassas snö, is eller modd enligt Jorge Castro, marknadschef på ABS Wheels i Arlandastad. Kör man utan vinterdäck kan man få en böteslapp på 1200 kronor.

Vinterdäcken kan vara dubbfria eller dubbade, de måste dock vara godkända för personbil eller lätta fordon och ha ett mönsterdjup på minst tre millimeter. Du kan se att ett däck är godkänt genom snöflingan.
– Det är viktigt att välja rätt som bilist, man kan kika all information på transportstyrelsens hemsida eller rådfråga någon av däck företagen i kommunen uppger Jorge Castro, ABS Wheels marknadschef.

sigtunavatten_standard
tp_helsida
happyhomes_2019

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

julbord_helsida

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

colorama_jul

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

fme_oktober
greeknighthelsida
ica_oktober
defacto_jul

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

nrh
tp_outsider
connys
greeknight_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
julbord