budget_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Så har sommarens P-kaos hanterats

Det har varit trångt på parkeringarna i Sigtuna denna sommar.

fraga_liberalerna

Kommunen har intensifierat parkeringsövervakningen i sommar på grund av det ökade trycket i samband med att besökare tagit sig till Sigtuna. Trafikövervakningen har fungerat för att få både ruljangs på fordon och för att säkra upp så att exempelvis räddningsfordon kan komma fram i stadens trånga gränder.
– Sigtuna stad är ett populärt besöksmål på sommaren, men det är ingen stor stad och vi har begränsat med parkeringar, säger Mikael Kraus, tf enhetschef på trafikdriftsenheten som sköter trafikövervakningen i Sigtuna kommun, i ett uttalande.

Parkeringsreglerna är även desamma för mopeder, mopedbilar som för personbilar. De ska samsas om samma P-ytor och även använda P-skiva.
– Mitt tips till de ungdomar som kör tvåhjuliga mopeder klass 1 är att skaffa sig en lite mindre p-skiva som brukar säljas på till exempel bensinstationer. De får både plats i en plånbok men kan också klistras fast framme på fronten. Har man inte en p-skiva tillgänglig funkar det även att skriva ankomsttiden på en lapp, det gäller alla fordon, säger Mikael Kraus.

kkdk_helsida
meko_helsida
manskold_helsida
helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
budget_outsider
ridskola_2020_outsider
meko_outsider
swedol_outsider
kkdk_outsider
outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh
centrum_sommar_out
manskold_outsider
sigtuna_vatten_outsider