arlandagolf_pan_aug
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Så gick i premiären

Bygdens två främsta lag premiärspelade på lördagen.

Märsta IK begav sig till Västerås för bortamatch som slutade 0-0. Det är ett MIK som bytt ut stora delar av startelvan från förra året och ersatt rutinerade stommen med yngre förmågor ledda av Philip Alouch. En poäng i en bortapremiär får ses som en framgång för MIK som på skärtorsdagen möter Fanna hemma i Märsta.

FC Arlanda inledde med seger borta mot Bälinge utan avstängde kaptenen Mark Aslan, även i FC Arlanda är flera spelare nya från yngre lag. Bland dessa Christian Gonzales, Christian Surer och målvakten Magomed Abdurahmanov. Den senare vaktade målet i en match redan för två år sedan då laget vann Division 4 men nu är det tänkt att han ska få mer speltid av nygamle tränaren Freddy ”Chino” Gonzales.

Arlanda vände underläge två gånger om matchen, Karim Yaghlaji kvitterade till 1-1 efter 32 minuter, Mass Khan till 2-2 i 59:e minuten och Eddie Ohlstoorn avgjorde med 25 minuter kvar. Olyckligtvis fick man målvakten Abdurahmanov utvisad i 78:e minuten och han missar nästa match. Med tio man lyckades man freda målet dock och ta tre poäng.

ica_valsta_choklad
defacto_helsida
allsvenskan

Karlsson: Vi kan vara topp fyra

Handboll På lördagen startar Allsvenskan för Skånela med bortamatch mot Kungälv: - Har vi alla friska kan vi vara topp fyra, säger tränare Jimmy Karlsson.

arlanda_golf_juli

Helgens matcher: Arlanda går för avancemang

Fotboll FC Arlanda kan i praktiken säkra avancemang om man besegrar Håbo samtidigt som Uppsala-Kurd tappar poäng i helgen. Märsta IK har en viktig jumbofinal mot Brottby och i sjuan är det ett getingbo som Märsta Syrianska nu leder med en poäng före Arlanda2.

sommar_centrum

Mountainbikeklubb får banmärkning nedriven

Cykel Sigtuna Mountainbike märker upp banor i skogarna sedan man fått tillstånd av markägarna, men någon plockar ner märkningen: - Det är någon som leker skogspolis, säger Björn Ertzgaard, en av medlemmarna i föreningen.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019

Lina vann DM

Ridning Lina Jacobsson från Sigtunabygdens Ryttarförening vann DM för juniorer i Uppland.

Helgens matcher: Viktiga poäng står på spel

Fotboll Viktiga poäng står på spel i Division 3, 4, 5 och 7. Märsta IK jagar överlevnad i trean medan FC Arlanda vill befästa sin serieledning. Rosersberg behöver studsa tillbaka efter förlusten i seriefinalen och i sjuan närmar vi oss ett avgörande mellan FC Arlanda2 och Märsta Syrianska.

division 5

RIK föll i toppmötet

Fotboll Gimo vann toppmötet mot Rosersberg IK och därmed är chansen liten för att RIK ska kunna ta klivet upp i fyran kommande säsong.

defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
connys
nrh