arlandagk_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Så gick i premiären

Bygdens två främsta lag premiärspelade på lördagen.

centrum_pask

Märsta IK begav sig till Västerås för bortamatch som slutade 0-0. Det är ett MIK som bytt ut stora delar av startelvan från förra året och ersatt rutinerade stommen med yngre förmågor ledda av Philip Alouch. En poäng i en bortapremiär får ses som en framgång för MIK som på skärtorsdagen möter Fanna hemma i Märsta.

FC Arlanda inledde med seger borta mot Bälinge utan avstängde kaptenen Mark Aslan, även i FC Arlanda är flera spelare nya från yngre lag. Bland dessa Christian Gonzales, Christian Surer och målvakten Magomed Abdurahmanov. Den senare vaktade målet i en match redan för två år sedan då laget vann Division 4 men nu är det tänkt att han ska få mer speltid av nygamle tränaren Freddy ”Chino” Gonzales.

Arlanda vände underläge två gånger om matchen, Karim Yaghlaji kvitterade till 1-1 efter 32 minuter, Mass Khan till 2-2 i 59:e minuten och Eddie Ohlstoorn avgjorde med 25 minuter kvar. Olyckligtvis fick man målvakten Abdurahmanov utvisad i 78:e minuten och han missar nästa match. Med tio man lyckades man freda målet dock och ta tre poäng.

defacto_helsida
fme_helsida
division 5

Inledde femman med seger

Fotboll Storsatsande Rosersbergs Ik inledde Division 5 med premiärseger mot Hallsta med 3-1: - Viktigt med en bra start och nu väntar två tuffa bortamatcher innan vi ses hemma på vallen igen, skriver RIK på sin facebooksida.

sigtunavatten_standard

Nygårds kvar i Skånela

Handboll Skånela har förlängt med Anna Nygårds: - Anna har varit en viktig del i vårt anfallsspel i många år och att hon fortsätter är en viktig del i att behålla kontinuiteten, kommenterar tränaren Fredrik "Chippen" Söderberg

colorama_april2
centrum_pask_helsida
EXTRA

Annika utses till Årets ungdomsledare

Ishockey Kultur- och fritidsnämnden har utsett Wings Annika Bröms till Årets ungdomsledare: - Med ett ständigt leende på läpparna och en smittsamt positiv inställning ser Annika till att alla barn som vill, får spela ishockey eller lära sig att åka skridskor, lyder motiveringen.

EXTRA

Wings nära Ettan efter storseger

Ishockey Wings gjorde det "omöjliga" på onsdagen och besegrade tabellettan Hanviken med 8-3. Därmed knep man andraplatsen i serien som kan innebära avancemang.

ica_pask
bonava_helsida
Handbollskvalet

Förlust i andra matchen

Handboll Skånela föll i den andra kvalmatchen mot Önnered och det står nu 1-1 i matcher: - En god prestation där vi kämpar och försöker med alla möjliga medel. Tyvärr räckte det inte till seger men vi bevisar att vi kan dansa även på bortaplan mot handbollsligalag, skriver tränare Jimmy Karlsson på Facebook.

logistik_utbildning

Motivationsföreläsare besökte golfklubb

golf Kjell Enhager besökte Arlandastads Golfklubb i tisdags för att föreläsa för klubbens nätverk av företagare: - I Tisdags genomförde vi säsongens första Nätverksträff med Kjell Enhager som gästföreläsare. Kjell är en av Sveriges mest anlitade föreläsare, kanske den bästa, säger Per Karlsson, VD på Arlandastad Golf.

valsta_utveckling
fme_outsider
valsta_utveckling_2
defacto_outsider
bonava_outsider
colorama_april
sigtunavatten_outsider
sh_oppet
ridskola2019_outsider