defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Så gick i premiären

Bygdens två främsta lag premiärspelade på lördagen.

Märsta IK begav sig till Västerås för bortamatch som slutade 0-0. Det är ett MIK som bytt ut stora delar av startelvan från förra året och ersatt rutinerade stommen med yngre förmågor ledda av Philip Alouch. En poäng i en bortapremiär får ses som en framgång för MIK som på skärtorsdagen möter Fanna hemma i Märsta.

FC Arlanda inledde med seger borta mot Bälinge utan avstängde kaptenen Mark Aslan, även i FC Arlanda är flera spelare nya från yngre lag. Bland dessa Christian Gonzales, Christian Surer och målvakten Magomed Abdurahmanov. Den senare vaktade målet i en match redan för två år sedan då laget vann Division 4 men nu är det tänkt att han ska få mer speltid av nygamle tränaren Freddy ”Chino” Gonzales.

Arlanda vände underläge två gånger om matchen, Karim Yaghlaji kvitterade till 1-1 efter 32 minuter, Mass Khan till 2-2 i 59:e minuten och Eddie Ohlstoorn avgjorde med 25 minuter kvar. Olyckligtvis fick man målvakten Abdurahmanov utvisad i 78:e minuten och han missar nästa match. Med tio man lyckades man freda målet dock och ta tre poäng.

defacto_helsida

Veteranen förlänger

Handboll Veteranen Anna Nygårds förlänger kontraktet med Skånela: - Anna är ju lite av ryggraden i laget, säger tränare Fredrik Söderberg Warnheim.

salong_elisabeth_helsida

Thorleifsdotter till utlandet

Handboll Förre skånelaiten Kristin Thorleifsdotter lämnar H65 Höör för att bli utlandsproffs: - Att kunna satsa fullt ut på handbollen har alltid varit min dröm och mitt mål. Nu kom chansen och jag känner att jag är redo, säger Kristin till H65:s hemsida.

coronakrisen

Fotbollsklubben stänger ner

Fotboll Fotbollsklubben FC Arlanda stänger ner all verksamhet både för barn och unga samt vuxna: - Vi måste göra vårt för att stoppa smittspridningen i samhället, säger styrelseledamoten Aleksander Iskandar.

speedy_helsida
EXTRA

Supertalangen stannar kvar

Handboll Skånelas supertalang Simon Lindberg stannar kvar i laget:- Det ska bli mycket kul att vara en av spelarna i Skånelas trupp nästa säsong, säger Lindberg i ett uttalande.

centrum_helsida2020
marina_helsida
EXTRA

Inget kval för Skånela

Handboll Skånelas säsong slutar i moll, på fredagen lämnade Svenska Handbollförbundet besked om att det inte blir något kval till ligan.

ridskola2020_helsida
2020_helsida

SBRF mötte Lagga

Ridning Sigtunabygdens Ryttarförening har haft en utbytestävling hos Lagga fältrittklubb: - Efter en jämn kamp mellan Sigtunabygdens Ryttarförening och Lagga fältrittklubb tog Sigtuna hem lagvinsten denna omgång.

happy_homes_mars
festspec_corona_helsida
damallsvenskan

Stabil seger mot Aranäs

Handboll Skånela tog en viktig seger på onsdagskvällen mot Aranäs: - Det känns fantastisk och fantastiskt att vinna när det är pressat läge, sa matchhjälten Gracia Axelsson.

festspec_corona_outsider
speedy_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
marina_outsider