arlandagk_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Så gick i premiären

Bygdens två främsta lag premiärspelade på lördagen.

banner_juni_artikel

Märsta IK begav sig till Västerås för bortamatch som slutade 0-0. Det är ett MIK som bytt ut stora delar av startelvan från förra året och ersatt rutinerade stommen med yngre förmågor ledda av Philip Alouch. En poäng i en bortapremiär får ses som en framgång för MIK som på skärtorsdagen möter Fanna hemma i Märsta.

FC Arlanda inledde med seger borta mot Bälinge utan avstängde kaptenen Mark Aslan, även i FC Arlanda är flera spelare nya från yngre lag. Bland dessa Christian Gonzales, Christian Surer och målvakten Magomed Abdurahmanov. Den senare vaktade målet i en match redan för två år sedan då laget vann Division 4 men nu är det tänkt att han ska få mer speltid av nygamle tränaren Freddy ”Chino” Gonzales.

Arlanda vände underläge två gånger om matchen, Karim Yaghlaji kvitterade till 1-1 efter 32 minuter, Mass Khan till 2-2 i 59:e minuten och Eddie Ohlstoorn avgjorde med 25 minuter kvar. Olyckligtvis fick man målvakten Abdurahmanov utvisad i 78:e minuten och han missar nästa match. Med tio man lyckades man freda målet dock och ta tre poäng.

happyhomes_2019
division 4

Ny förlust för MIK

Fotboll Märsta IK föll mot Vallentuna och är nu nere på negativ kvalplats efter tio matcher.

sbrf_helsida
ica_valsta_choklad
defacto_helsida

Rosersberg tappar Sandsund till Superligan

Innebandy Rosersbergs IK tappar Christian Sandsund till Sirius i Superligan: - Jag har haft fantastiska år i Rosers, jag känner att jag utvecklats, fått ta ansvar och kommit in i familjen, säger Sandsund i ett uttalande.

banner_juni_helsida
fme_helsida
sigtunavatten_standard

Silver för Källstrand i Österrike

kampsport Izabella Källstrand tävlande i lördags på Austrian Open G1 och tog silver: - Ett ordentligt Styrkebesked av Izabella som även tog guld på Turkish Open i februari, säger tränaren Jens Lundin.

midsommar_valsta_helsida
EXTRA

Skånela värvar in 118-målsskytt från Handbollsligan

Handboll Skånela värvar in Ola Pewik närmast från AIK men med förflutet i Ricoh.: - Det ska bli spännande och roligt att komma till en ny miljö. Jag har fått en bra bild utav både klubb & tränare och ser fram emot att sätta igång med träningen, säger Ola Pewik i ett pressmeddelande.

oppning_helsida
EXTRA

Arlandastadgolfare vann på Barsebäck

golf Christoffer Sahlström från Arlandastad Golfklubb vann på lördagen Barsebäck Resort Masters: - Barsebäck är en av Sverige absolut bästa banor där du måste spela väldigt bra golf för att komma runt, det är inte mycket utrymme att missa på. Vinden varierade också från dag till dag så man fick tänka om, säger Christopher Sahlström i ett pressmeddelande.

sbrf_outsider
connys
midsommar_valsta_outsider
colorama_april
sh_bovard_out
defacto_outsider
sh_oppet
fme_outsider
ridskola2019_outsider
nrh
oppning_outsider