varumarke_defacto_sommar
Foto: Genrebild/Svenska kyrkan

Så gick det i Kyrkovalet

Det var val till Svenska Kyrkan igår och två av valen gällde lokala val i Sigtuna kommun.

marstac_aug

Valet till Märsta Pastorat gick till Socialdemokraterna med 33,76 % som dock tappar ett mandat. Frimodig kyrka fick 3,48 % (1 mandat), Kyrkan Över Partierna 27,85 % (6 mandat), POSK 20.68 % (6 mandat) och Sverigedemokraterna 14,24 (4 mandat).

Valdeltagandet i Märsta gick upp från 10,59 till 14,76 procent. Antalet som röstade var 1941 personer av totalt 13 148 röstberättigande.

Till Sigtuna Församling var det POSK som tog en klar seger med 44 % och 11 mandat. Borgerligt Alternativ kammade hem 28,23% (7 mandat), Socialdemokraterna 13,82% (3 mandat), Hembygdens kyrka 6,57% (2 mandat) och Sverigedemokraterna 6,47 (2 mandat). 1042 personer röstade i Sigtuna av 5612 röstberättigande.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

dackia_vinter2018
valet2018

Bergqvist löfte: Ska göra mitt bästa

Politik Pernilla Bergqvist toppar för första gången listan för Liberalerna och går in i valet 2018 som affischnamn: - Jag har lovat mig själv och alla invånare att göra mitt allra bästa för alla invånare, stora som små. Det är inget svårt löfte eftersom jag älskar den här kommunen av hela mitt hjärta, säger Pernilla till märsta.nu

banner_december
magget_dejt
forskontor
defacto_panorama_boka_mote
mordet i bromma

Märstabor fortsatt häktade

Nyheter Tre män, samtliga från Märsta sitter fortfarande häktade för mordet på en gängmedlem från Bredängsnätverket i Bromma 20:e november: - Vi kan dra slutsatsen att de som är involverade i kriminella gängkonflikter passerat en allvarlig gräns. Total hänsynslöshet råder kring de konsekvenser det man gör kan få, säger Christer Axling, gruppchef på Grova Brott i Stockholm till Dagens Nyheter.

Sexuella trakasserier i kommunhuset

Nyheter Ett ärende gällande sexuella trakasserier finns i Sigtuna kommun rapporterar Dagens Nyheter: - Sexuella trakasserier anmäls annars väldigt sällan. Vissa viftar bara bort om de får en klapp i ändan medan andra upplever starkt obehag. Nu har vi uppdaterat våra rutiner kring sexuella trakasserier och ska lägga ut dem på vårt intranät, säger Bengt Palmgren, HR-chef i Sigtuna kommun, till DN.

solrosvagen28
dogranch
lindvagen27
frisyr2018
cricketklubben
jul2018
lions_standard
yrkesutbildningen
agy2
Norra Redovisningshuset
matcher_skanela
Festspecialisten – Standard
slutstation
borg
vanster_mote
julgranshamtning
nfc_vinter
standard
connys
colorama_jan