varumarke_defacto_sommar
Foto: Genrebild/Svenska kyrkan

Så gick det i Kyrkovalet

Det var val till Svenska Kyrkan igår och två av valen gällde lokala val i Sigtuna kommun.

marstac_aug

Valet till Märsta Pastorat gick till Socialdemokraterna med 33,76 % som dock tappar ett mandat. Frimodig kyrka fick 3,48 % (1 mandat), Kyrkan Över Partierna 27,85 % (6 mandat), POSK 20.68 % (6 mandat) och Sverigedemokraterna 14,24 (4 mandat).

Valdeltagandet i Märsta gick upp från 10,59 till 14,76 procent. Antalet som röstade var 1941 personer av totalt 13 148 röstberättigande.

Till Sigtuna Församling var det POSK som tog en klar seger med 44 % och 11 mandat. Borgerligt Alternativ kammade hem 28,23% (7 mandat), Socialdemokraterna 13,82% (3 mandat), Hembygdens kyrka 6,57% (2 mandat) och Sverigedemokraterna 6,47 (2 mandat). 1042 personer röstade i Sigtuna av 5612 röstberättigande.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

happy_homes_sommar

Större gösar i Mälaren

Nyheter Fler och större gösar fisks upp från Mälaren: - Alla fiskevårdande åtgärder med små medel ger ju reslutat. Det här var ett liten åtgärd som gett enormt gensvar, säger yrkesfiskaren Per Vidlund till SVT.

extra

Ökning av villainbrott i kommunen

Nyheter Villainbrotten i kommunen ökade med 66 procent det senaste året, det visar siffror från Villaägarnas Riksförbund: - Att internationella ligor etablerar sig i Sverige är en oroande utveckling. Regeringen och polisen måste prioritera att vända inbrottstrenden varaktigt, säger Lena Södersten, förbundsjurist på Villaägarnas Riksförbund i ett pressmeddelande.

defacto_panorama_boka_mote
forskontor
extra

Märstabo misstänks för kidnappning

Nyheter En 20-årig märstabo sitter häktad misstänkt för att ha hållit en man fången i flera dygn. – Jag kommenterar ingenting om utredningsläget, men två personer sitter häktade för människorov, säger åklagaren Ewa Tvengström.

extra

Flest politikeravhopp i Sigtuna

Politik Sigtuna kommun är den kommun där flest folkvalda hoppat av sitt uppdrag rapporterar P4 Stockholm: - Jag gick in i den berömda väggen till slut. Jag ska inte säga att det var bara politiken som gjorde det, utan det är alltid många bäckar små, säger moderatpolitikern Maria Rosén.

Satsning på hälsoinformatörer ska förebygga sjukdomar bland kommuninvånare

Nyheter Satsningen på hälsoinformatörer i kommunen går vidare och nu hr 16 personer rekryterats: - Förhoppningen är att hälsoinformatörerna blir en permanent och naturlig del i kommunens hälsofrämjande arbete precis som den har blivit i Botkyrka, säger Kerstin Alksten, utvecklingsstrateg i Sigtuna kommun, i ett pressmeddelande.

Uppdrag Granskning i Märsta

(S): Inga fel om Bure Äng

Politik Soppan kring markanvisningen av Bure Äng till Sigtuna Bo AB går vidare. Socialdemokraterna hävdar allt jämt att inget fel begåtts medan Moderaterna vidhåller att den dåvarande socialdemokratiska ledningen lovat företaget exklusivitet på marken.

Festspecialisten – Standard
korsbarsvagen1
dogranch
borg
Frisyr – Standard
cricketklubben
lions_standard
Norra Redovisningshuset
oriongatan174
connys
korpentraning
standard
standard
matcher_skanela
standard_ridskola
sbrf2
lillabjorn5