moderaterna_feb
Foto: Genrebild/Svenska kyrkan

Så gick det i Kyrkovalet

Det var val till Svenska Kyrkan igår och två av valen gällde lokala val i Sigtuna kommun.

Valet till Märsta Pastorat gick till Socialdemokraterna med 33,76 % som dock tappar ett mandat. Frimodig kyrka fick 3,48 % (1 mandat), Kyrkan Över Partierna 27,85 % (6 mandat), POSK 20.68 % (6 mandat) och Sverigedemokraterna 14,24 (4 mandat).

Valdeltagandet i Märsta gick upp från 10,59 till 14,76 procent. Antalet som röstade var 1941 personer av totalt 13 148 röstberättigande.

Till Sigtuna Församling var det POSK som tog en klar seger med 44 % och 11 mandat. Borgerligt Alternativ kammade hem 28,23% (7 mandat), Socialdemokraterna 13,82% (3 mandat), Hembygdens kyrka 6,57% (2 mandat) och Sverigedemokraterna 6,47 (2 mandat). 1042 personer röstade i Sigtuna av 5612 röstberättigande.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

Nya riktlinjer ska minska risk för korruption

Nyheter I samband med kommunfullmäktige på torsdagskvällen fattades beslut om att anta riktlinjer för markanvisning och exploateringsavtal, något som har direkt koppling till det som framkom i samband med Uppdrag gransknings avslöjande i Sigtuna kommun förra våren.

aretsforetag
foretagarlunch
EXTRA

Lyxbilsliga sprängdes i Märsta

Nyheter En liga stal delar från lyxbilar och bodde på hotell i kommunen där de även förvarade stöldgodset, nu har de dömts till fängelse i två år och därefter utvisning.

februari

Potthålen ska lagas

Nyheter Potthålen som dykt upp i vägbanor runt om i kommunen ska nu lagas: - Så mycket skador som det blivit nu brukar det normalt inte bli, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

forskontor

Så mycket återvinner vi

Nyheter Plast och metall ökar medan papper minskar bland det vi återvinner. Sigtuna Vatten och Renhållning ska tillsammans med Förpacknings och tidningsinsamlingen, FTI, se över hur fler invånare ska återvinna.

Hassan ska vara med under hela rättegången

Nyheter Märstabon Hassan Zubier som skadades för livet i terrorattacken i Åbo i somras kommer att vara med i samband med rättegången mot attentatsmannen: - Jag kommer att vara med under hela rättegången för att visa att vi aldrig ger oss. Vi kan vara stukade och skadade, men vi ger oss aldrig, säger Hassan Zubier till SVT Stockholm.

standard
nfc_vinter
standard_ridskola
objekt4
Festspecialisten – Standard
sangensemble
objekt3
veterankraft_standard
objekt2
Norra Redovisningshuset
matcher_skanela
standard_start
vuxentutbildning
outsider_defacto
sigtunavatten_standard