defacto_pan
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Så gick det för Skånela i omstarten

Allsvenskan för både herrar och damer startade om på trettondagen.

Skånelas herr- och damlag var igång på trettondagen, båda hade även bortamatcher.

Damerna begav sig till Tyresö där de svarade för en stark vändning efter underläge med 13-9 som mest, sista kvarten var man fenomenala och vann med 6-1, det innebar att 15-18 blev 21-19 till märstalaget efter tre mål av Moa Andersson som totalt i matchen gjorde nio mål. Emma Persson och Veronica Wislander svarade för fyra mål vardera.

För herrarna blev det nästan identiska segersiffror i småländska Alstermo mot Amo, 22-19 vann Skånela med. Även där var herrarna i underläge med enstaka mål de första 40 minuterna, men sista 20 vände man på steken och skaffade sig tremålsledning som man sedan inte släppte. Sista minuterna var läget under kontroll och segern ohotad. Simon Linberg blev tillsammans med Erik Östling och Robert Ladan främste målskytt med fyra mål. I och med segern befäster Skånela kvalplatsen i tabellen och det är fem poäng ner till femman Rimbo.

Skånela föll efter mardrömsstart

Handboll Skånela föll efter en katastrofstart där man låg under med 14-4 i första: - Ligger man under med 14-4 är det svårt att vinna handbollsmatcher, sa Fredrik "Chippen" Söderberg efter matchen.

outsider
video

RIK tog tredje raka

Innebandy Rosersbergs IK vann i lördags mot Hässelby: -Nu har vi på allvar häng på topplagen, säger sportchefen Fredrik Raschke.

icavalsta_julbanner
allsvenskan

Skånela fortsatt glödheta

Handboll Skånela hade inga problem att avfärda Anderstorp hemma i Vikingahallen med 25-19: - Återigen är det ingen topprestation i det offensiva men vi är bra bakåt, summerar tränare Jimmy Karlsson.

sigtuna_funkis
EXTRA

Europatouren kommer till Arlandastad

golf Europatouren i Golf kommer tillbaka Arlandastad: - Vi är glada att meddela att Arlandastad blir det senaste tillskottet till Qualifying School, säger Mike Stewart, Qualifying School Director på European Tour.

frisyr_december
korpen_jan-feb

Full fart med Wings Ladies

Ishockey Wings har startat ett damlag i hockey under hösten: - Självklart ska Wings ha ett Ladies-lag. Att få vara med från början och lägga grunden kändes väldigt roligt, säger Per "Otten" Ottenström, en av tränarna.

sigtunavatten_standard
allsvenskan

Skånela ångar på-Tog femte raka

Handboll Skånela tog femte raka segern efter 29-27 mot Aranäs: - Vi är bra, ingen topprestation men vi är stabila, konstaterade tränare Jimmy Karlsson.

damallsvenskan

Uddlöst Skånela förlorade derby

Handboll Skånela förlorade derbyt mot Tyresö med 21-18: - Vi ger oss inte chansen, slänger bort för mycket bollar, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg efteråt.

AIK-profilen besöker Brobygget

Sport Svenske mästaren från 2009 och numera engagerad inom AIK:s rekrytering kommer till Märsta för att vara med på Brobygget X-mas Cup.

Framgångar för MIK i Futsal

Fotboll Märsta IK har nu två lag som är DM-vinnare i Futsal: - Det är mycket roligt och ett bevis på att Märsta IK arbetar rätt för att spelarna ska utvecklas, vi är en av Sveriges största futsal klubbar med 8 lag i seriespel och det vi jobbar på med inne, tar vi sen med ut i det större spelet, säger ledare Joakim Folmer Hansen.

funkis_2
nrh
connys
banner_trerosor