centrum_tvaar
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Så gick det för Skånela i omstarten

Allsvenskan för både herrar och damer startade om på trettondagen.

centrum_tvaar

Skånelas herr- och damlag var igång på trettondagen, båda hade även bortamatcher.

Damerna begav sig till Tyresö där de svarade för en stark vändning efter underläge med 13-9 som mest, sista kvarten var man fenomenala och vann med 6-1, det innebar att 15-18 blev 21-19 till märstalaget efter tre mål av Moa Andersson som totalt i matchen gjorde nio mål. Emma Persson och Veronica Wislander svarade för fyra mål vardera.

För herrarna blev det nästan identiska segersiffror i småländska Alstermo mot Amo, 22-19 vann Skånela med. Även där var herrarna i underläge med enstaka mål de första 40 minuterna, men sista 20 vände man på steken och skaffade sig tremålsledning som man sedan inte släppte. Sista minuterna var läget under kontroll och segern ohotad. Simon Linberg blev tillsammans med Erik Östling och Robert Ladan främste målskytt med fyra mål. I och med segern befäster Skånela kvalplatsen i tabellen och det är fem poäng ner till femman Rimbo.

defacto_helsida
ridskola_2019_helsida
connys
sangensemble
EXTRA

Sigtunabo ny ordförande i storklubben

Sport En av landets största föreningar, Djurgårdens IF, får sigtunabon Andreas von der Heide som ordförande för alliansstyrelsen: - Det är en stor ära att ha blivit vald att leda Sveriges mest framgångsrika idrottsförening genom tiderna, säger Andreas von der Heide till märsta.nu

karby_varme1
arlandagolf
nolltaxan

No show-avgift införs

Sport Efter att nolltaxan avskaffats avser kommunledningen nu införa en sk no show-avgift om föreningarna inte dyker upp på bokad tid: - Jag är upprörd och oerhört besviken på hur den moderatledda alliansen styr kommunen. Detta skapar inga bra förutsättningar för alla våra fina föreningar och återigen är det ungdomarna som drabbas, säger Marie Axelsson (S), 2:e vice ordförande i Kommunstyrelsen.

happyhomes_2019
allsvenskan

Hyllar talangen efter segern

Handboll Skånela svarade för en makalös vändning hemma mot Lindesberg och kunde ta två viktiga poäng i kvaljakten: - Jag skulle vilja hylla Simon Lindberg som knyter ihop säcken på slutet, säger Jimmy Karlsson, tränare.

Skånela tar handbollen till barnen

Handboll Under några års tid har Skånela lyckats nå yngre barn mellan åldrarna 5-8 år för spel i Handbollsskola eller Boll och Lek: - Det handlar om att komma närmare bostaden med verksamheten, säger Håkan Persson, ansvarig för Boll och Lek.

sigtunavatten_standard

FC Arlanda certifierade av Upplands Fotbollförbund

Fotboll FC Arlanda mottog tidigare i veckan certifieringsdiplom från Upplands Fotbollförbund: - Syftet med certifieringen är att vi kan visa att vi bedriver en seriös verksamhet med kvalitet från knatte till senior, säger Eddie Khalaf, sportchef.

herrallsvenskan

Oavgjort igen för Skånela

Handboll Skånela tappade poäng i slutsekunderna i matchen mot Kungälv men har fortsatt allt i egna händer: - Matchen var signifikant för de senaste 6-7 omgångarna, sa tränare Jimmy Karlsson efteråt.

sh_oppet
karby2
defacto_outsider
ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider