defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Så gick det för Skånela i helgen

Skånelas båda representationslag var i farten i helgen. Damerna vann och herrarna tog bara en poäng.

centrum_tvaar

Damerna vann hemma mot Bjurslätt/Torslanda med 24-19, detta trots underläge i paus med 10-12. Vid 10-7 till gästerna tog Skånela timeout vilket gav effekt rapporterar sajten Bara Handboll. Man kom snabbt ikapp men tappade sedan igen till 12-16, det skulle dröja till drygt tio minuter återstod av matchen innan Skånela hade tagit ledningen med 18-17, sen kopplade man grepp med en tremålsledning som gästerna inte lyckades hämta upp.
– En välbehövlig och riktigt skön seger. Jag tycker vi gör spelmässigt en ok första halvlek spelmässigt men sätter inte våra lägen vilket gör att vi tappar. Vi tar lite för tidiga avslut i uppställt spel samt att när vi går på genombrott är vi alldeles för ärliga i vara avslut, analyserade tränare Fredrik ”Chippen” Söderberg för Bara Handboll.

Målen
Andersson 6, Nygårds 5, Wislander 4, Kou Aune 4, Schaerlund 2, Persson 2, Lindgren.

För herrarna blev det bara en poäng, man hade hoppats på två inför matchen mot RP. När det återstår fyra omgångar har Skånela fem poäng ner till Rimbo. Skånela har således allt i egna händer inför avslutningen. Men det var nära två poäng då man ledde med 23-21 sista minuterna och ett skott i ribban enligt Bara Handboll:
– Framåt bränner vi alldeles för många chanser och tekniska fel. Jag är inte alls nöjd med vare sig prestationen idag eller resultatet heller för den delen. En match vi kan slänga i papperskorgen och lämna den där för gott, sa Karlsson.

Målen
Olsson 7, Frank 4, Sjölin 2, Nielsen 2, Östling 2, Lindberg 2, Näslund 2

happyhomes_2019
karby_varme1
defacto_helsida
EXTRA

Sigtunabo ny ordförande i storklubben

Sport En av landets största föreningar, Djurgårdens IF, får sigtunabon Andreas von der Heide som ordförande för alliansstyrelsen: - Det är en stor ära att ha blivit vald att leda Sveriges mest framgångsrika idrottsförening genom tiderna, säger Andreas von der Heide till märsta.nu

icavalsta_semlor
ridskola_2019_helsida
nolltaxan

No show-avgift införs

Sport Efter att nolltaxan avskaffats avser kommunledningen nu införa en sk no show-avgift om föreningarna inte dyker upp på bokad tid: - Jag är upprörd och oerhört besviken på hur den moderatledda alliansen styr kommunen. Detta skapar inga bra förutsättningar för alla våra fina föreningar och återigen är det ungdomarna som drabbas, säger Marie Axelsson (S), 2:e vice ordförande i Kommunstyrelsen.

arlandagolf
allsvenskan

Hyllar talangen efter segern

Handboll Skånela svarade för en makalös vändning hemma mot Lindesberg och kunde ta två viktiga poäng i kvaljakten: - Jag skulle vilja hylla Simon Lindberg som knyter ihop säcken på slutet, säger Jimmy Karlsson, tränare.

Skånela tar handbollen till barnen

Handboll Under några års tid har Skånela lyckats nå yngre barn mellan åldrarna 5-8 år för spel i Handbollsskola eller Boll och Lek: - Det handlar om att komma närmare bostaden med verksamheten, säger Håkan Persson, ansvarig för Boll och Lek.

sigtunavatten_standard

FC Arlanda certifierade av Upplands Fotbollförbund

Fotboll FC Arlanda mottog tidigare i veckan certifieringsdiplom från Upplands Fotbollförbund: - Syftet med certifieringen är att vi kan visa att vi bedriver en seriös verksamhet med kvalitet från knatte till senior, säger Eddie Khalaf, sportchef.

connys
banner_trerosor
herrallsvenskan

Oavgjort igen för Skånela

Handboll Skånela tappade poäng i slutsekunderna i matchen mot Kungälv men har fortsatt allt i egna händer: - Matchen var signifikant för de senaste 6-7 omgångarna, sa tränare Jimmy Karlsson efteråt.

herrallsvenskan

Rafflande avslutning att vänta

Sport Skånela tar emot Kungälv i en viktig match med tre omgångar kvar:- Det är många intressanta och viktiga matcher som ska spelas och fortfarande sex poäng att spela om. I slutändan kan det till och med avgöras på målskillnad, uppger tränare Jimmy Karlsson på Skånelas hemsida.

Hadaya till Norge

Fotboll Märstabon Elias Hadaya är klar för norska klubben Levanger FK Levanger: - Jag har fått ett väldigt bra förstaintryck av klubben, säger Elias till Levangers hemsida.

ridskola2019_outsider
sh_oppet
karby2
extravaganza_outsider