moderaterna_panorama
Wilma kom loss från metallställningenFoto: Privat/Facebook
Här sågar man loss fingret hemma.Foto: Privat/Facebook

Wilma kom loss till slut

Det var Wilma, 16, som fastnade med ett finger i en metallställning i onsdags, efter att brandkår ryckt ut kunde hon ta sig hem och få metallbiten uppsågad: - Man ska inte stoppa fingrarna i hål, säger hon till Aftonbladet och skrattar.

märsta.nu kunde i onsdags kväll rapportera om att brandkåren fick rycka ut till en flicka i Vikingahallen som fastnade med fingret i en metallställning. Även Aftonbladet har uppmärksammat detta och även fått tag i huvudrollsinnehavaren. 16-åriga Wilma höll på och pillade i den där metallställingen innan träningen började och stoppade in fingret i ett bulthål.
– Jag fick inte ut det, så jag fick lite panik direkt. Till slut ropade jag på pappa (som också är tränare för laget, AB:s anm.) och sa att jag fastnat, säger hon enligt Aftonbladet.

Tränare och lagkamrater försökte få loss fingret med tvål, diskmedel, lotion, kyla men inget fingerade. Efter en timme gav de upp och ringde brandkåren. Brandkåren sågade bort en bit av ställningen där Wilma satt fast så hon kunde ta sig vidare.
– De sa att vi kunde åka till sjukhus eller hem och försöka få bort metallbiten. Vi åkte hem och jag hade metallbiten runt fingret. Så vi spände fast den och så sågade min bror upp den. Så tre och en halv timme senare var jag fri.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

centrum_sommar2022_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

mp_helsida_april
ewas_helsida
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

liber_helsida
defacto_helsida
marinan_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
marina_outsider
connys
swedol_outsider
mp_outsider2022
nrh
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider