defacto_pan2020
Wilma kom loss från metallställningenFoto: Privat/Facebook
Här sågar man loss fingret hemma.Foto: Privat/Facebook

Wilma kom loss till slut

Det var Wilma, 16, som fastnade med ett finger i en metallställning i onsdags, efter att brandkår ryckt ut kunde hon ta sig hem och få metallbiten uppsågad: - Man ska inte stoppa fingrarna i hål, säger hon till Aftonbladet och skrattar.

centrum_artikel

märsta.nu kunde i onsdags kväll rapportera om att brandkåren fick rycka ut till en flicka i Vikingahallen som fastnade med fingret i en metallställning. Även Aftonbladet har uppmärksammat detta och även fått tag i huvudrollsinnehavaren. 16-åriga Wilma höll på och pillade i den där metallställingen innan träningen började och stoppade in fingret i ett bulthål.
– Jag fick inte ut det, så jag fick lite panik direkt. Till slut ropade jag på pappa (som också är tränare för laget, AB:s anm.) och sa att jag fastnat, säger hon enligt Aftonbladet.

Tränare och lagkamrater försökte få loss fingret med tvål, diskmedel, lotion, kyla men inget fingerade. Efter en timme gav de upp och ringde brandkåren. Brandkåren sågade bort en bit av ställningen där Wilma satt fast så hon kunde ta sig vidare.
– De sa att vi kunde åka till sjukhus eller hem och försöka få bort metallbiten. Vi åkte hem och jag hade metallbiten runt fingret. Så vi spände fast den och så sågade min bror upp den. Så tre och en halv timme senare var jag fri.

dackskiftarna_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
sigtunastad_helsida
speedy_vinter_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

vardcentral_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

defacto_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
dackskiftarna_outsider
nrh
connys
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider