centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Så farliga är vägarna

Tre vägar i kommunen anses ha osäkra kurvor med eventuellt för hög hastighet.

centrum_artikel

SVT har efter Uppdrag Granskning om en dödsolycka i Norrland kartlagt vägar med farliga kurvor. Tre av dessa vägar finns i Sigtuna kommun, det rör dels väg 263 mellan Märsta-Erikssund, där har två kurvor identifierats vara feldimensionerade. Det är kurvorna strax norr om Sigtuna mellan Pilsbo och Wenngarn.

Även om man hålla 70 km/h i svängen så riskerar man att hamna i motsatt vägbana. Enligt statistiken som SVT tagit fram har det inträffat 30 trafikolyckor på väg 263 mellan Märsta-Erikssund de senaste fem åren. Dock har bara enstaka av dessa skett i det aktuella området som pekas ut som ”riskabelt”. De flesta av olyckorna på väg 263 sker mellan Arlandastad-Märsta och mellan Märsta-Sigtuna. Varje dygn färdas nästan 10 000 bilar på den aktuella vägsträckan.

Ett större problem är väg 896 mellan Måbyleden-Husby. Den har hela 42 kurvor med friktionsproblem, men de senaste fem åren har det bara skett 4 olyckor på vägen. 1339 bilar färdas i snitt på väg 896.

På väg 273 finns det en kurva med friktionsproblem, den ligger just öster om Arlanda. De senaste sju åren har sju olyckor inträffat mellan Arlanda-Almungerondellen.

connys_helsida
studeravidare_helsida
speedy_helsida
kcbygg_helsida
sommarlov_helsida
studenten2020_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

marina_helsida
defacto_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

speedy_outsider
kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
studenten2020_outsider
sommarlov_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh