sommar
Foto: Genrebild/SAS

Så drabbades SAS av strejken

SAS som har en stor del av Arlandas flygtrafik drabbades rejält i samband med pilotstrejken.

Varje dag var det ett 100-tal avgångar till och från Arlanda som ställdes in på grund av pilotstrejken. Nu kommer facit för SAS, antalet passagerare minskade med 14,5 procent i april och flygkapaciteten med nästan lika mycket. Dock innebar en högre kabinfaktor på de flygningar som inte påverkades av strejken till en ökning av enhetsintäkterna med 8,6 procent. Under pilotstrejkens fem första dagar ställdes 2800 flygningar in med SAS och 270 000 resenärer drabbades.
– Jag beklagar verkligen att våra kunder drabbades av pilotstrejken och inte kunde resa som planerat. Även om väldigt många kollegor på SAS har arbetat dag och natt för att hjälpa drabbade resenärer, är jag medveten om att vi inte lyckades hjälpa alla i denna svåra situation. Nu när strejken är över, kommer vi att göra vårt yttersta för att återuppbygga förtroendet hos våra kunder. När vi närmar oss sommarsäsongen ser vi fram emot att välkomna resenärerna ombord på våra flygningar till befintliga och nya destinationer, säger Rickard Gustafson, VD för SAS, i ett pressmeddelande.

SAS har över 30 miljoner passagerare årligen och har 800 flygningar per dag på 272 linjer till 125 destinationer i Skandinavien, Europa, USA och Asien.

bonava_juli_hel
arlanda_golf_juli
sommar
happyhomes_2019

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

colorama_april2
ica_valsta_choklad

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

sigtunavatten_standard

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

sommar_centrum
defacto_helsida
nrh
sportfiske_sommar
connys
bonava_juli_outsider
colorama_april
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider