defacto_pan
Foto: Genrebild/SAS

Så drabbades SAS av strejken

SAS som har en stor del av Arlandas flygtrafik drabbades rejält i samband med pilotstrejken.

Varje dag var det ett 100-tal avgångar till och från Arlanda som ställdes in på grund av pilotstrejken. Nu kommer facit för SAS, antalet passagerare minskade med 14,5 procent i april och flygkapaciteten med nästan lika mycket. Dock innebar en högre kabinfaktor på de flygningar som inte påverkades av strejken till en ökning av enhetsintäkterna med 8,6 procent. Under pilotstrejkens fem första dagar ställdes 2800 flygningar in med SAS och 270 000 resenärer drabbades.
– Jag beklagar verkligen att våra kunder drabbades av pilotstrejken och inte kunde resa som planerat. Även om väldigt många kollegor på SAS har arbetat dag och natt för att hjälpa drabbade resenärer, är jag medveten om att vi inte lyckades hjälpa alla i denna svåra situation. Nu när strejken är över, kommer vi att göra vårt yttersta för att återuppbygga förtroendet hos våra kunder. När vi närmar oss sommarsäsongen ser vi fram emot att välkomna resenärerna ombord på våra flygningar till befintliga och nya destinationer, säger Rickard Gustafson, VD för SAS, i ett pressmeddelande.

SAS har över 30 miljoner passagerare årligen och har 800 flygningar per dag på 272 linjer till 125 destinationer i Skandinavien, Europa, USA och Asien.

happyhomes_2019
ica_oktober

Barnens dag tillbaka i maj

Näringsliv Barnens dag arrangeras igen 2020 hos Märsta Förenade: -Våra åkerier och chaufförer har tydligt talat om att man åter vill ge alla barn möjligheten att se hur vi arbetar, säger Mikael Andersson, VD på Märsta Förenade.

ABS Wheels utses till Gasellföretag igen

Näringsliv ABS Wheels har utsätts till Gasellföretag för tredje året i rad: - Bolaget har tillsammans med ledning och personal lyckats bygga ABS Wheels till ett attraktivt varumärke med stark kultur och stabil tillväxt, säger VD och ägare Andie Lahdo.

defacto_helsida

Näringslivsgalan hålls i mars

Näringsliv Datumet för nästa års Näringslivsgala är spikat till 27:e mars nästa år: - Vi har över 5 000 fantastiska entreprenörer som bidrar till att skapa välfärd i vår kommun. Näringslivsgalan är vårt sätt att visa uppskattning, att lyfta företag och organisationer som har betytt mycket för tillväxten och utvecklingen i Sigtuna kommun och satt oss på kartan, säger Mathias Forsberg.

sigtunavatten_standard
fme_oktober

Svensk Fastighetsförmedling nyanställer

Mäklare Svensk Fastighetsförmedling Sigtuna kommun har rekryterat sigtunabon Jenny Arnefjord till sitt kontor: - Jag ser verkligen fram emot att jobba i samma kommun som jag och min familj bor i då jag trivs så bra här och vill gärna förmedla det till andra, säger Jenny till märsta.nu

connys
nrh
defacto_outsider
colorama_april2