bovard_sh
Foto: Genrebild/SAS

Så drabbades SAS av strejken

SAS som har en stor del av Arlandas flygtrafik drabbades rejält i samband med pilotstrejken.

Varje dag var det ett 100-tal avgångar till och från Arlanda som ställdes in på grund av pilotstrejken. Nu kommer facit för SAS, antalet passagerare minskade med 14,5 procent i april och flygkapaciteten med nästan lika mycket. Dock innebar en högre kabinfaktor på de flygningar som inte påverkades av strejken till en ökning av enhetsintäkterna med 8,6 procent. Under pilotstrejkens fem första dagar ställdes 2800 flygningar in med SAS och 270 000 resenärer drabbades.
– Jag beklagar verkligen att våra kunder drabbades av pilotstrejken och inte kunde resa som planerat. Även om väldigt många kollegor på SAS har arbetat dag och natt för att hjälpa drabbade resenärer, är jag medveten om att vi inte lyckades hjälpa alla i denna svåra situation. Nu när strejken är över, kommer vi att göra vårt yttersta för att återuppbygga förtroendet hos våra kunder. När vi närmar oss sommarsäsongen ser vi fram emot att välkomna resenärerna ombord på våra flygningar till befintliga och nya destinationer, säger Rickard Gustafson, VD för SAS, i ett pressmeddelande.

SAS har över 30 miljoner passagerare årligen och har 800 flygningar per dag på 272 linjer till 125 destinationer i Skandinavien, Europa, USA och Asien.

moderaternamaj

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Annons Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

Kontorshotellet invigt på Office One

Näringsliv Office One i hade invigningen för det nya kontorshotellet United spaces: - Det känns fantastiskt att United Spaces nu kan erbjuda möjligheter till coworking och möteslokaler på Arlanda, säger Yvonne Sörensen Björud, VD på United Spaces.

mp_eu

Märstabo på superlistan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro har av tidningen Veckans Affärer utsetts till en av 101 supertalanger i Sverige: - Det känns väldigt bra att tillhöra topp 100 i Sverige, säger Jorge till märsta.nu

ica_valsta_choklad

Jetpak flyttar huvudkontor till Arlanda

Näringsliv Jetpak har flyttat in till Office One på Arlanda: - Vår flytt till Arlanda och Office One är ett viktigt steg för att komma närmare vår kärnverksamhet, och för att stärka våra relationer med kunder och leverantörer, säger VD Kenneth Marx i ett pressmeddelande.

happyhomes_2019
oppning_helsida
colorama_april2
v_eu_helsida
varfest_helsida
bonava_maj_helsida

BDO Tullsupport flyttar till Office One

Näringsliv BDO Tullsupport AB flyttar in i Office One på Arlanda: - Vi har suttit i Arlandastad i nära 30 år, varav de senaste åtta i Eurostops köpcentrum. Nu är det dags att flytta till nya fräscha lokaler på Arlanda flygplats, säger gruppchefen Annika Östman.

moderaterna_maj_outsider
ridskola2019_outsider
bonava_maj_outsider
fme_outsider
colorama_april
v_eu
oppning_outsider
connys
sh_oppet
nrh
mp_eu_outsider
sh_bovard_out
defacto_outsider