panorama_centrum
Foto: Daniel Iskander/Genrebild

Så bra är det att bo i kommunen som konsument

Sigtuna är en helt ok kommun för konsumenter att bo i visar Sveriges konsumenters granskning.

Sveriges konsumenter har tillsammans med tidningen Råd och Rön kartlagt hur bra det är att vara konsument i landets kommuner. Sigtuna är en helt ok kommun för den som är konsument, kommunen får 70 i poäng av 100, förra året var poängen 61. Det som är bra med kommunen är att det finns en konsumentvägledning i kommunal regi. Kommunen har tre veckors väntetid för hjälp med budget- och skuldrådgivning vilket är en halv vecka mindre än rikssnittet. Dock är väntetiden lika lång som förra året.

Andra faktorer som bidrar till kommunen poäng är att 75 procent av livsmedelsanläggningarna kontrolleras årligen och att det i snitt är 2,3 kilometer till ett ställe där man kan ta ut kontanter. Cirka tio av länets kommuner håller sämre nivå än Sigtuna kommun för den som är konsument. Dock är Sigtuna tillsammans med Botkyrka och Stockholm några av kommunerna som hör till de bättre i länet. Sämst är det i Norrtälje där poängen var 28 av 100.

Källa: Sveriges konsumenter

liber_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

mp_helsida_april
ewas_helsida
marinan_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

defacto_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
nrh
connys