defacto_pan2020

Så blir Sigtuna Fritidscenter

Sigtuna Fritidscenter som renoverats under en tid kommer att öppna upp kort efter nyår och kommunen har släppt de första bilderna på anläggningen.

Det blir en upplevelse för flera sinnen när man besöker Sigtuna fritidscenter. Färgat vatten är ett av inslagen och det finns även inslag från Sigtunas historia med runstenar i anläggningen. Den stora bassängen är igång men tester genomförs för att säkerställa att alla filter och annat fungerar som det ska enligt bad- och simhallschefen Tapani Röyttä.

Ett exakt datum går just nu inte att sätta eftersom det måste till ett godkännande av byggnationen först, men början av 2019 är ska man kunna inviga enligt Röyttä.

connys_helsida
oppethus_helsida

Författare bildar förening

Kulturnyheter Ett antal författare i Sigtuna har gått ihop och startat en förening: - Avsikten är att skapa en gemensam kontaktyta och kunna sprida information om medlemmarna, säger Crister Mattsson, en av gruppens medlemmar.

centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida
defacto_helsida
happyhomes_50

Sam och Valentin cyklar jorden runt

Märstafolket Märstaborna Valentin och Sam kommer efter nyår att börja sin resa med att cykla runt jorden (!) - De senaste två åren har vi fyllt på reskassan, köpt utrustning så som cyklar, tält, sovsäckar, cykelväskor osv, berättar duon i mail till märsta.nu

Carolas julshow hyllas

Nöjesnyheter Carolas julshow som hade premiär i helgen hyllas av Aftonbladets krönikör Håkan Steen: - Det blir väldigt mycket jul, och väldigt mycket Carola, skriver han.

Gardell till Kulturum

Nöjesnyheter Jonas Gardell kommer till Kulturum i mars: - Drottningen åker ut i sitt rike för att tala till sitt folk, säger Jonas Gardell i ett pressmeddelande.