budget_panorama
Foto: Illustration/Sigtuna kommun

Så blir nya Tingvallaskolan

Under några månader har markarbetet för Tingvallaskolan pågått, när skolan står klar 2022 kan den ta emot nästan 600 elever.

fraga_liberalerna

Om två år ska Tingvallaskolan stå klar, markarbetet har pågått en tid och påverkat framkomligheten på Tingvallavägen ända sen i våras. Det första symboliska spadtaget togs dock under tisdagen. Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) gick själv på Tingvallaskolan för 40 år sen. Nu var det hon som tog spadtaget:
– De nya byggnaderna har stort fokus på de så viktiga fysiska lärmiljöerna. Här kommer det finnas alla möjligheter att kunna genomföra moderna pedagogiska idéer. Förbättringarna i lärmiljöerna bidrar också till arbetsro och trygghet, vilket främjar lärandet. Ljus, rymd och naturmaterial har varit centrala principer för att skapa en harmonisk, vacker och god studiemiljö och jag är verkligen glad att vi äntligen kan sätta igång med byggandet.

När skolan står klar kommer den att vara treparallellig i årskurserna från förskoleklass till årskurs 6 med plats för ca 590 elever och 80 personal. Vid behov ska den kunna användas för åk 7-9 också.

Samtidigt byggs Aspbackens förskola ut, kapaciteten ökas till 160 barn. Det byggs också en idrottshall och matsal som kan användas utanför skoltid för andra ändamål.
– Många års fokus på bostadsbyggande har skapat ett stort behov av skolor och förskolor, vilket kommunledningen nu försöker möta och investera stora pengar i. Den nya Tingvallaskolan är ett lysande exempel på det. Den kommer bli en skola med höga kvaliteter som kommer ge såväl skolbarn som lärare och annan personal en miljö som stimulerar till ökat lärande, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M)

speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
kkdk_helsida
2020_helsida
helsida
manskold_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
meko_helsida
defacto_helsida
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
kkdk_outsider
manskold_outsider
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
budget_outsider
outsider
nrh