defacto_pan
2000 kvadratmeter taxfreebutik kommer att byggas på Terminal 5.Foto: Illustration/Swedavia
2000 kvadratmeter taxfreebutik kommer att byggas på Terminal 5.Foto: Illustration/Swedavia
2000 kvadratmeter taxfreebutik kommer att byggas på Terminal 5.Foto: Illustration/Swedavia
Avtalet mellan Swedavia och Dufry AG signerades av Karl Wistrand, vice vd och chef för Commercial & Real Estate Swedavia, Eugenio Andrades, Europachef på Dufry, Jonas Abrahamsson, vd Swedavia samt Karl Walter, vd Sverige och Finland DufryFoto: Swedavia

Så blir nya taxfreen på Arlanda

Under måndagen tecknade Swedavia och Dufry AG ett avtal om taxfree-verksamheten på Arlanda och alla andra flygplatser som Swedavia äger.

farsdag_cemtrum

Avtalet mellan Swedavia och Dufry AG beräknas vara värt 8–10 miljarder kronor. Under kontraktstiden som löper i sju år ska Dufry göra stora investeringar för att förstärka resenärers upplevelse inom handeln i butikerna. Bland annat blir det en walk through-butik på 2000 kvadratmeter som är till 2021 i en ny handelsplats i Terminal 5.
– I Dufry får vi en mycket stark partner med stor innovationsförmåga och de ekonomiska möjligheterna att driva utvecklingen inom det snabbt föränderliga retail-området, säger Karl Wistrand, vice vd och chef för Commercial och Real Estate på Swedavia.

Kommersiella intäkter är viktiga för Swedavia för att utveckla den operativa verksamheten och säkra fler flygförbindelser till och från Sverige.
– Den kommersiella affären utgör en mycket viktig del i Swedavias investeringar på 16,5 mkr till 2020 för att optimera flygplatserna, fortsätter Karl Wistrand.

Nuance Group AB som är en del av Dufry AG kommer att driva verksamheten på Arlanda och de andra av Swedavias flygplatser:
– Vi vill tacka vår partner Swedavia för att vi fått deras fortsatta förtroende. Vi ser fram emot ett nära samarbete där vi ska fortsätta att utveckla butiker av högsta klass för Swedavia och våra kunder, uppger Eugenio Andrades, Division CEO för UK, Central- och Östeuropa på Dufry.

happy_homes_juli

Nya VIP-lokaler på Arlanda

Näringsliv Arlanda VIP flyttar från Terminal 5 till 2 och får en yta på 2000 kvadratmeter: - Vi är glada att nu kunna erbjuda fler möjligheten att boka en VIP-upplevelse för att få den bästa starten på resan, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

Hotellen ska bli plastfria till 2020

Näringsliv Hotellen inom Destination Sigtuna ska inom drygt ett års tid bli plastfria: - Vi är redan igång och första steget är att inventera engångsartiklar av plast och göra en nollmätning av våra partners plastförbrukning, säger Anna Lakmaker, tf VD på Destination Sigtuna.

sportfiskebanner2
defacto_host2018

Snart öppnar Subway

Näringsliv Subway startar upp restaurang i Märsta centrum innan månaden är slut: - Vi väljer att etablera i Märsta eftersom att vi tror på att konceptet Subway fungerar bra i Märsta, berättar franchisetagare Patrik Andersson.

Effekt Svenska AB expanderar

Näringsliv Märstaföretaget Effekt Svenska AB förvärvar Global fastighetsservice AB. I och med affären kommer Effekt Svenska AB att omsätta ca 150 miljoner kronor.

Nya satsningar från SAS

Näringsliv SAS lanserar fyra nya direktlinjer från Arlanda med start i vår: - Vi välkomnar SAS fortsatta satsning på Arlanda, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia, i ett pressmeddelande.

EXTRA

Märstabon kan prisas på Motorgalan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro är en av tre gör upp om priset som årets marknadsförare inom fordonsbranschen: - Jag känner mig jätte stolt över att ha blivit nominerad, säger Jorge till märsta.nu

Bjurfors etablerar på Tingvalla

Nyöppnat Bjurfors kommer in på mäklarmarknaden i kommunen: - Efter många år i branschen och med stort kontaktnät och erfarenhet vill man sätta sin egen prägel på rutiner och processer, säger kontorschefen Marie Karademir i ett pressmeddelande.

sbrf_sep
objekt2
connys
objekt3
outsider
sportfiske_banner
komvuxq3_4
objekt4
nrh_sigtuna