varfest_marstac
2000 kvadratmeter taxfreebutik kommer att byggas på Terminal 5.Foto: Illustration/Swedavia
2000 kvadratmeter taxfreebutik kommer att byggas på Terminal 5.Foto: Illustration/Swedavia
2000 kvadratmeter taxfreebutik kommer att byggas på Terminal 5.Foto: Illustration/Swedavia
Avtalet mellan Swedavia och Dufry AG signerades av Karl Wistrand, vice vd och chef för Commercial & Real Estate Swedavia, Eugenio Andrades, Europachef på Dufry, Jonas Abrahamsson, vd Swedavia samt Karl Walter, vd Sverige och Finland DufryFoto: Swedavia

Så blir nya taxfreen på Arlanda

Under måndagen tecknade Swedavia och Dufry AG ett avtal om taxfree-verksamheten på Arlanda och alla andra flygplatser som Swedavia äger.

banner_artikel

Avtalet mellan Swedavia och Dufry AG beräknas vara värt 8–10 miljarder kronor. Under kontraktstiden som löper i sju år ska Dufry göra stora investeringar för att förstärka resenärers upplevelse inom handeln i butikerna. Bland annat blir det en walk through-butik på 2000 kvadratmeter som är till 2021 i en ny handelsplats i Terminal 5.
– I Dufry får vi en mycket stark partner med stor innovationsförmåga och de ekonomiska möjligheterna att driva utvecklingen inom det snabbt föränderliga retail-området, säger Karl Wistrand, vice vd och chef för Commercial och Real Estate på Swedavia.

Kommersiella intäkter är viktiga för Swedavia för att utveckla den operativa verksamheten och säkra fler flygförbindelser till och från Sverige.
– Den kommersiella affären utgör en mycket viktig del i Swedavias investeringar på 16,5 mkr till 2020 för att optimera flygplatserna, fortsätter Karl Wistrand.

Nuance Group AB som är en del av Dufry AG kommer att driva verksamheten på Arlanda och de andra av Swedavias flygplatser:
– Vi vill tacka vår partner Swedavia för att vi fått deras fortsatta förtroende. Vi ser fram emot ett nära samarbete där vi ska fortsätta att utveckla butiker av högsta klass för Swedavia och våra kunder, uppger Eugenio Andrades, Division CEO för UK, Central- och Östeuropa på Dufry.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

EXTRA

Land Inn Årets Företagare

Näringsliv Land Inn Motel i Rosersberg utsågs till Årets företagare av Företagarna i Sigtuna kommun: - Det känns jätteroligt, sa delägaren Johan Tedeblad efteråt.

nationaldag_sigtunakommun

Märstaföretagare i samarbete med ledande företag

Näringsliv Märstaföretagaren Andie Lahdo och hans ABS Wheels inleder samarbeten med ett 20 riksomfattande företag, bland annat City Gross, Hertz och Mathem: - Det är riktigt kul att få möjligheten att kunna ge våra kunder bra deals. Vår tanke är att man ska få så mycket mer av att köpa våra produkter, det ska liksom inte ta slut vid själva köpet, säger Andie Lahdo, VD på ABS Wheels.

februari

Service till företagen ska förbättras

Näringsliv Sveriges kommuner och landsting har jämfört kommunerna utifrån företagsklimat och rankar Sigtuna på plats 86 av 171 kommuner med NKI 71 (Nöjd kund index). Upplands-Bro som var bäst i länet har NKI 75 och plats 42, bäst i landet är Haparanda med NKI 92. Faktum är att Sigtuna är på plats fyra i länet då de flesta av länets kommuner snittar NKI 70.

Clas Ohlson spanade länge på Märsta

Näringsliv Clas Ohlson har länge velat etablera i Märsta och när man slog upp dörrarna förra veckan var intresset stort: - Det här är ett område som vi har haft ögonen på länge och det känns jättekul att äntligen kunna slå upp portarna till butiken i Märsta. Det har varit många och långa förberedelser och projektteamet på plats har gjort ett kanonjobb, säger Fredrik Uhrbom, Sverigechef på Clas Ohlson.

premiar_sportfiske

Ny VD tar över efter Melki på Effekt

Näringsliv Elias Melki som är grundare och VD av Effekt Svenska AB i Märsta väljer att kliva av sin post men tar samtidigt in Mikael Wallner från Inspira där han de senaste åren varit VD: - Jag ska fokusera mer på andra delar av vår verksamhet, säger Elias Melki.

vuxenutbildning2

Arlandastad Holding säkrar 800 miljoner för kommande projekt

Näringsliv Arlandastad Holding har fått loss ytterligare 800 miljoner kronor för att genomföra sina satsningar i Sigtuna kommun: - Eftersom vi befinner oss i en kraftig tillväxt och har fortsatt stor efterfrågan är det oerhört tillfredställande att ha en bra finansiering säkrad, kommenterar VD Dieter Sand.

clasohlson_robot

Elbanan invigd vid Arlanda

Näringsliv På onsdagen invigdes elbanan eRoad Arlanda mellan Arlanda-Rosersberg: - Jobb är en förutsättning för den välfärd som vi levererar i kommunen, och just nu skapas många jobb kring Arlanda. Det blir dock en belastning på miljön, och den belastningen måste uppvägas av något. Då är innovationer och teknikutveckling som eRoadArlanda viktiga, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) i ett pressmeddelande.

Comfort ordnar omfattande energilösning

Näringsliv Comfort Karby VVS har fått ett stort uppdrag om att värmeeffektiviseringar för BRF Dragonen på Sätuna: - Brf Dragonen kommer minska sina utsläpp av CO2 med ca 148 000kg om året. berättar Johan Lundgren, VD.

connys
barnnplattan
val2018
oppning_sportfiske2
nfc_vinter
sigtunavatten_standard
objekt4
objekt3
Norra Redovisningshuset
standard_ridskola
standard_start
objekt2
outsider_moderat
vuxentutbildning
veterankraft_standard
outsider_defacto