eurosko2
2000 kvadratmeter taxfreebutik kommer att byggas på Terminal 5.Foto: Illustration/Swedavia
2000 kvadratmeter taxfreebutik kommer att byggas på Terminal 5.Foto: Illustration/Swedavia
2000 kvadratmeter taxfreebutik kommer att byggas på Terminal 5.Foto: Illustration/Swedavia
Avtalet mellan Swedavia och Dufry AG signerades av Karl Wistrand, vice vd och chef för Commercial & Real Estate Swedavia, Eugenio Andrades, Europachef på Dufry, Jonas Abrahamsson, vd Swedavia samt Karl Walter, vd Sverige och Finland DufryFoto: Swedavia

Så blir nya taxfreen på Arlanda

Under måndagen tecknade Swedavia och Dufry AG ett avtal om taxfree-verksamheten på Arlanda och alla andra flygplatser som Swedavia äger.

marstac_aug

Avtalet mellan Swedavia och Dufry AG beräknas vara värt 8–10 miljarder kronor. Under kontraktstiden som löper i sju år ska Dufry göra stora investeringar för att förstärka resenärers upplevelse inom handeln i butikerna. Bland annat blir det en walk through-butik på 2000 kvadratmeter som är till 2021 i en ny handelsplats i Terminal 5.
– I Dufry får vi en mycket stark partner med stor innovationsförmåga och de ekonomiska möjligheterna att driva utvecklingen inom det snabbt föränderliga retail-området, säger Karl Wistrand, vice vd och chef för Commercial och Real Estate på Swedavia.

Kommersiella intäkter är viktiga för Swedavia för att utveckla den operativa verksamheten och säkra fler flygförbindelser till och från Sverige.
– Den kommersiella affären utgör en mycket viktig del i Swedavias investeringar på 16,5 mkr till 2020 för att optimera flygplatserna, fortsätter Karl Wistrand.

Nuance Group AB som är en del av Dufry AG kommer att driva verksamheten på Arlanda och de andra av Swedavias flygplatser:
– Vi vill tacka vår partner Swedavia för att vi fått deras fortsatta förtroende. Vi ser fram emot ett nära samarbete där vi ska fortsätta att utveckla butiker av högsta klass för Swedavia och våra kunder, uppger Eugenio Andrades, Division CEO för UK, Central- och Östeuropa på Dufry.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

dackia_vinter2018
forsmaleri

Han blir ny näringslivschef i kommunen

Näringsliv Mathias Forsberg blir ny näringslivschef efter Christer Wikström som tagit över som kommundirektör: - Det finns mycket logistiskt att jobba med i Sigtuna som jag kan ta med mig härifrån. Kommunerna liknar varandra ganska mycket. Sigtuna bygger mycket bostäder och ligger också i utkanten. Sedan är det Arlanda-biten som ska bli väldigt spännande, säger Mathias Forsberg till BålstaBladet.

jul2018

Premiärturen till Miami invigdes

Näringsliv SAS premiärflög sin nya linje mellan Arlanda-Miami under söndagen: - Vi är mycket glada att SAS fortsätter att öka sitt utbud på Arlanda med ytterligare en interkontinental direktlinje, säger lizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

vinter_bil
happy_homes_sommar

Mäklare ger stöd på 20 olika språk

Näringsliv Jennyfer Namazi på Fastighetsbyrån i Märsta Sigtuna kommer att erbjuda språkstöd för de köpare eller säljare som inte talar svenska eller behöver hjälp att förstå alla lagar och regler kring en fastighetsaffär på sitt egna språk: - Vi vet att det kan vara komplicerat att genomföra en bostadsaffär och i våra samtal med konsumenter märker vi att språkbarriärer förstärker svårigheterna påtagligt, säger Jennyfer i ett pressmeddelande.

SAS satsar ännu mer på Arlanda

Näringsliv SAS lanserar fyra nya direktlinjer via Arlanda i sommar: - Vi välkomnar SAS fortsatta satsning på Arlanda till sommaren, kommenterar Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

Jysk byter lokal i Arlandastad

Näringsliv JYSK kommer att flytta från Söderbyvägen till Bristagatan: -Både vi och våra kunder är jätteglada över att vi kommer vara kvar i Märsta och i samma område där butiken funnits i så många år.

Training Partner flyttar in i Drivelab Big

Näringsliv Tidigare i veckan startade Training Partner sin verksamhet i nya Drivelab Big: - Med våra nya faciliteter i DRIVELAB BIG, tillsammans med den utökning vi gör i DRIVELAB Center, på andra sidan motorvägen, får vi nu hela 15 000 kvadratmeter utbildnings- och eventlokaler optimerade för fordonsbranschen, med Norra Europas bästa läge, säger Peter Olofsson, ägare och styrelseordförande i Training Partner.

frisyr2018
connys
cricketklubben
Festspecialisten – Standard
yrkesutbildningen
matcher_skanela
standard_ridskola
blackfriday
colorama_jan
skolgatan6d
borg
stockholmsvagen24
Norra Redovisningshuset
standard
dogranch
dalgatan7b
slutstation
agy2
lions_standard
nfc_vinter