banner_moderaterna
2000 kvadratmeter taxfreebutik kommer att byggas på Terminal 5.Foto: Illustration/Swedavia
2000 kvadratmeter taxfreebutik kommer att byggas på Terminal 5.Foto: Illustration/Swedavia
2000 kvadratmeter taxfreebutik kommer att byggas på Terminal 5.Foto: Illustration/Swedavia
Avtalet mellan Swedavia och Dufry AG signerades av Karl Wistrand, vice vd och chef för Commercial & Real Estate Swedavia, Eugenio Andrades, Europachef på Dufry, Jonas Abrahamsson, vd Swedavia samt Karl Walter, vd Sverige och Finland DufryFoto: Swedavia

Så blir nya taxfreen på Arlanda

Under måndagen tecknade Swedavia och Dufry AG ett avtal om taxfree-verksamheten på Arlanda och alla andra flygplatser som Swedavia äger.

banner_moderaterna_artikel

Avtalet mellan Swedavia och Dufry AG beräknas vara värt 8–10 miljarder kronor. Under kontraktstiden som löper i sju år ska Dufry göra stora investeringar för att förstärka resenärers upplevelse inom handeln i butikerna. Bland annat blir det en walk through-butik på 2000 kvadratmeter som är till 2021 i en ny handelsplats i Terminal 5.
– I Dufry får vi en mycket stark partner med stor innovationsförmåga och de ekonomiska möjligheterna att driva utvecklingen inom det snabbt föränderliga retail-området, säger Karl Wistrand, vice vd och chef för Commercial och Real Estate på Swedavia.

Kommersiella intäkter är viktiga för Swedavia för att utveckla den operativa verksamheten och säkra fler flygförbindelser till och från Sverige.
– Den kommersiella affären utgör en mycket viktig del i Swedavias investeringar på 16,5 mkr till 2020 för att optimera flygplatserna, fortsätter Karl Wistrand.

Nuance Group AB som är en del av Dufry AG kommer att driva verksamheten på Arlanda och de andra av Swedavias flygplatser:
– Vi vill tacka vår partner Swedavia för att vi fått deras fortsatta förtroende. Vi ser fram emot ett nära samarbete där vi ska fortsätta att utveckla butiker av högsta klass för Swedavia och våra kunder, uppger Eugenio Andrades, Division CEO för UK, Central- och Östeuropa på Dufry.

ABS Wheels går med i ledande branschförening

Näringsliv Märstaföretaget ABS Wheels har gått med i branschorganisationen Sveriges fordonsverkstäders förening: - Att ABS Wheels nu vill att alla sina återförsäljare ansluter sig för att öka tryggheten för fordonsägare är fantastiskt, säger Bo Ericsson, vd för Sveriges fordonsverkstäders förening

sap_valet2018
centerpartiet_helsida_ett

ABS Wheels dubblade omsättningen och expanderar

Näringsliv Arlandastadbaserade ABS Wheels meddelar att de nu nått 70 miljoner i omsättning och att de i kommande verksamhetsår siktar på 100 miljoner: - Totalt sett ökade vi omsättningen med 50 procent kontra föregående år, vilket tyder på att vi har gjort ett riktigt bra jobb, säger ABS Wheels marknadschef Jorge Castro till sajten Ehandel.se.

happy_homes_juli

Nu tjänar du in dina pengar

Ekonomi Igår torsdag inföll den så kallade Skattefriadagen i Sigtuna kommun. Från och med idag fredag går allt du tjänar till dig själv.

theweek_2018
gotenehus
steningeslottsommar
marstakalaset
banner_center_helsida_tva

SAS-linje till Hong Kong flyttas

Näringsliv Den stora SAS-linjen mellan Arlanda-Hong Kong flyttas till Köpenhamn: - SAS har en stark närvaro på alla stora skandinaviska flygplatser. För oss är det viktigt att se över alla våra linjer kontinuerligt för att kunna maximera effekterna för både passagerare och vår lönsamhet, säger Karl Sandlund, SAS.

Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
connys
sd_val2018
sfs_outsider
skanela_standard
objekt4
objekt3