defacto_pan
Pir G byggs intill Terminal 5Foto: Pressbild

Så blir nya Pir G

Ramboll får uppdraget att utveckla Pir G som ska stå intill Terminal 5 på Arlanda.

banner_juni_artikel

Pir G ska bli en modern byggnad som kan hantera större resenärsflöden och de modernaste flygplanen. När det står klart kommer det att vara ett landmärke enligt ett pressmeddelande från Ramboll som är med i utvecklingen av Pir G.
– Att få arbeta med ett projekt så många människor kommer att nyttja och som dessutom är så utmanande känns jättekul. Redan i dag jobbar vi med ombyggnaden av Terminal 5 och har förståelse för den specifika miljön. Det känns riktigt bra att kunna fortsätta vårt långsiktiga samarbete med Swedavia, säger Niklas Sörensen, vd för Ramboll i Sverige.

Det blir en byggnad på 80 000 kvadratmeter som uppfyller högt ställda krav på energieffektivitet. Byggnaden får också en innovativ design och konstruktion. Pir G kommer att sätta ny standard för framtiden på Arlanda.
– Det ska bli spännande att fortsätta arbetet med utveckling och utbyggnad av Arlanda och att använda vår internationella kompetens till att hjälpa Swedavia att utveckla flygplatserna med hållbarhet i fokus, säger Matthew Pierpoint, global divisional director för området Aviation på Ramboll Group.

midsommar_valsta_helsida
defacto_helsida
colorama_april2
oppning_helsida
fme_helsida
sbrf_helsida
banner_juni_helsida

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019

Incidenter med hund ökar sommartid

Nyheter Sommartid är det många som låter hunden gå lös på gator eller i parker, men enligt lokala föreskrifter ska hunden vara kopplad på allmän plats även om du anser att du har god kontroll över den: - Vi har sedan 1 juni 2018 tagit emot över 670 anmälningar om lösa hundar som angripit, bitit eller allvarligt skrämt människor eller andra djur i Stockholms län, säger Anna Mattsson, samordnade på Länsstyrelsens enhet för djurskydd.

sbrf_outsider
ridskola2019_outsider
sh_oppet
connys
fme_outsider
colorama_april
oppning_outsider
sh_bovard_out
nrh
midsommar_valsta_outsider
defacto_outsider