halloween_centrum
Tullens nya brandstation mellan Märsta och SigtunaFoto: a och d arkitektkontor och Stark Arkitekter

Så blir nya brandstationen

Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

centrum_artikel

Den nya brandstationen håller på att byggas. En av detaljerna är att personalens omklädningsrum kommer vara lika för män och kvinnor.
– Att bygga på det här sättet har sin grund i vårt likabehandlingsarbete och är mycket mer yteffektivt och gör det lättare för oss att planera verksamheten i framtiden, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

Bakgrunden till den nya brandstationen var att bygga mellan de två stora centralorterna Sigtuna och Märsta. Idag servas kommunen med deltidsbrandkår i Sigtuna samt heltidsbrandkår vid Kolsta. Platsen har valts ut med tanke på körtider samt ökad service till kommuninvånarna.
– När vi planerar var brandstationer ligger utgår vi från att det ska ta högst tio minuter att nå den höghusbebyggelse som måste kunna evakueras med maskinstege vid brand, säger Kenneth Bergqvist.

Jämställdhet har varit en viktig fråga och att få in fler kvinnor inom brandkåren. Därför har man byggt ett omklädningsrum som kan användas av både män och kvinnor.
– Vid ombyte eller dusch går man in i omklädningsbås och duschbås. Det ger flera fördelar. Dels känner sig förhoppningsvis ingen diskriminerad och dels kan samma omklädningsrum användas oavsett hur personalstyrkan kommer se ut framöver när det gäller antal kvinnor eller män, säger Kenneth Bergqvist.

happyhomes_sommar2020

Askerson kritiseras för brev till migrationsministern

Politik Socialdemokraterna riktar ny kritik mot Mattias Askerson (M), denna gång för att han skickat brev till migrationsminister Morgan Johansson.

dack-helsida
helsida_var2021

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
mp_host_helsida
bostad_helsida
2020_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

connys_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

bostad_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
dack-outsider
mp-outsider
nrh