centrum_panorama2020
Arbetet med nya Terminal 5 startar denna månad och pågår i fem år.Foto: Illustration/Swedavia

Så blir framtidens Terminal 5

IN3PRENÖR har fått i uppdrag att utveckla framtidens Terminal 5 och arbetet startar denna månad.

centrum_artikel

Terminal 5 kommer att genomgå till och ombyggnad som innefattar ny exteriör och på insidan ny säkerhetskontroll med högre kapacitet och en ny marknadsplats. Uppdraget för arbetet har IN3PRENÖR fått och det rör sig om drygt en miljard kronor, bland annat ska även en tillbyggnad om ca 30 000 kvadratmeter ske och en ombyggnad av 20 000 kvadratmeter.

Nuvarande handelsplats och säkerhetskontroll kommer att vara kvar i bruk fram tills dess att de nya invigs 2025.
– Vår ambition är att vara en självklar och långsiktig partner för utvecklingen av Arlanda flygplats. En ytterligare beställning av Swedavia är ett kvitto på det. Beställningen visar också att IN3PRENÖR är en etablerad aktör för genomförande av stora och komplexa projekt, säger Anders Bysell vice vd IN3PRENÖR.

Byggstart kommer att ske 31:a mars i år, vilket innebär att busstrafiken på plan 2 flyttar till plan 3, privat biltrafik stängs helt och hänvisas till utomhusparkeringen P550 och P53. Entrén norr om Sky City blir huvudentré till Terminal 5, den norra resenärsentrén och orangea gången stängs.

valvet_helsida

Märstabo utser e-handelsvinnare

Näringsliv Jorge Castro har valts in till juryn för Svenska SEO-priset: - Det känns fantastiskt att få tillhöra juryn och jag kommer att göra mitt bästa tillsammans med alla andra SEO experter för att ta fram vinnarna för 2020, säger Jorge Castro till märsta.nu

studeravidare_helsida
connys_helsida
speedy_helsida
marina_helsida
coronakrisen

Byggmax ger varslade nya jobb

Näringsliv Varslade personer inom hotellnäringen erbjuds jobb hos Byggmax: - Vi bryr oss om de människor som arbetar här och försöker göra vad vi kan för att lindra den smärta som kan uppstå när många blir av med sina jobb, säger Dieter Sand, VD på Arlandastad Holding, som är initiativtagare.

sommarlov_helsida
kcbygg_helsida
coronaviruset

Fortsatt högtryck för märsta.nu

Näringsliv märsta.nu besöktes på nytt av fler läsare än en vanlig månad och de coronarelaterade nyheterna lockade: - Vi ser fortfarande ett stort behov av lokala nyheter om krisen som vår kommun är mitt inne i, säger Daniel Iskandar, chefredaktör.

stottasigtuna_helsida
coronakrisen

Lokala företaget som ökar omsättningen

Näringsliv ABS Wheels ökar sin omsättning trots coronakrisen och har utsetts till Mästargasell av Dagens Industri: - Vårt team är väldigt stolta över att tillhöra den exklusiva listan på lönsamma bolag i Sverige. Vi har blivit Gaseller tre gånger i rad 2018, 2019 och nu 2020, säger VD Andie Lahdo.

studenten2020_helsida
speedy_outsider
stottasigtuna_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
sommarlov_outsider
nrh
studenten2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
kcbygg_outsider
valvet_outsider