moderaterna_riksdag
Foto: Jamshid Jamshidi

Så blir det tryggare i Märsta

Kommunpolisen Malin Sundström har besvarat läsarnas frågor som handlar om trygghet i centrala Märsta bland annat

centrum_artikel

Varför har det eskalerat med händelser i Märsta Centrum de senaste veckorna? Hur arbetar ni med att göra centrum tryggare?
– Det har inte eskalerat med polisiära händelser i Märsta Centrum de senaste veckorna.
Vi kan i vår roll som poliser göra vår del i det trygghetsskapande arbetet genom att finnas i området och att arbeta med lagföring. Det är dock inte tillräckligt för att trygga ett område. Att luta sig tillbaka och tro att polisen ensam kan hantera ett område som många tycker är otryggt är fel på många sätt. Alla måste hjälpa till och ta sitt ansvar. När jag var ute och pratade med ungdomar i samband med medborgardialogen så sa en kille till mig att alla ”medborgarmänniskorna” behövdes i det trygghetsskapande arbetet annars skulle det inte bli något. Han var så klok! Det finns så mycket man kan göra, bygga tryggt, arbeta med belysning, stadsplanering, motivera vuxna att vara ute på kvällar, engagera föreningslivet. Jag tror att vi alla måste lyfta blicken och se vad just min roll är och inte bara vänta på att polisen ska göra sin del.

Jag undrar om ni har ökad närvaro och visar er ute?
– Just Märsta har fått en ökad polisiär närvaro med anledning av att Arlandapolisen stöttar oss med resurser inom ramen för deras uppdrag med att arbeta med ensamkommande ungdomar. Sen har vi koncentrerat våra poliser i LPO Sollentuna kring de områden som medborgardialogen gav var otrygga, Märsta centrum samt Valsta är två av de utpekade områdena.

Hur hanterar ni droghandel som pågår öppet bland ungdomar i Valsta C, Märsta C och Sätunaparken?
– Vi arbetar med lagföring och med både uniformerad och civil polis.

Kommer det finnas fler möjligheter att träffa er ute i kommunen på samma sätt som ni var i Märsta Centrum?
– Absolut, givet att det finns ett intresse från medborgarna. När vi var ute sist så var det väldigt få medborgare som kom för att träffa oss vilket var tråkigt. Vi kommer dock att göra fler nerslag med vårt mobila kontor för att skapa en dialog.

Morgonkollen

Notiser Polis: Just nu inga speciella händelser att rapportera om. Väder: Några minusgrader i under dagen, ett snöfall drog in över…

centrum_helsida2020
valet2022

Klart: Holst leder Moderaterna i valrörelsen

Politik Moderaterna gjorde på onsdagskvällen klart med valsedel och inte oväntat toppas den av Olov Holst: - Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val, säger Holst i ett uttalande.

handbollsskola
mod_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
connys_helsida
2020_helsida

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
ridskola_2020_outsider
nrh
moderat_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out