defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Så blir det tryggare i Märsta

Kommunpolisen Malin Sundström har besvarat läsarnas frågor som handlar om trygghet i centrala Märsta bland annat

Varför har det eskalerat med händelser i Märsta Centrum de senaste veckorna? Hur arbetar ni med att göra centrum tryggare?
– Det har inte eskalerat med polisiära händelser i Märsta Centrum de senaste veckorna.
Vi kan i vår roll som poliser göra vår del i det trygghetsskapande arbetet genom att finnas i området och att arbeta med lagföring. Det är dock inte tillräckligt för att trygga ett område. Att luta sig tillbaka och tro att polisen ensam kan hantera ett område som många tycker är otryggt är fel på många sätt. Alla måste hjälpa till och ta sitt ansvar. När jag var ute och pratade med ungdomar i samband med medborgardialogen så sa en kille till mig att alla ”medborgarmänniskorna” behövdes i det trygghetsskapande arbetet annars skulle det inte bli något. Han var så klok! Det finns så mycket man kan göra, bygga tryggt, arbeta med belysning, stadsplanering, motivera vuxna att vara ute på kvällar, engagera föreningslivet. Jag tror att vi alla måste lyfta blicken och se vad just min roll är och inte bara vänta på att polisen ska göra sin del.

Jag undrar om ni har ökad närvaro och visar er ute?
– Just Märsta har fått en ökad polisiär närvaro med anledning av att Arlandapolisen stöttar oss med resurser inom ramen för deras uppdrag med att arbeta med ensamkommande ungdomar. Sen har vi koncentrerat våra poliser i LPO Sollentuna kring de områden som medborgardialogen gav var otrygga, Märsta centrum samt Valsta är två av de utpekade områdena.

Hur hanterar ni droghandel som pågår öppet bland ungdomar i Valsta C, Märsta C och Sätunaparken?
– Vi arbetar med lagföring och med både uniformerad och civil polis.

Kommer det finnas fler möjligheter att träffa er ute i kommunen på samma sätt som ni var i Märsta Centrum?
– Absolut, givet att det finns ett intresse från medborgarna. När vi var ute sist så var det väldigt få medborgare som kom för att träffa oss vilket var tråkigt. Vi kommer dock att göra fler nerslag med vårt mobila kontor för att skapa en dialog.

operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

defacto_helsida
festspec_corona_helsida
happy_homes_mars
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

2020_helsida
marina_helsida
ridskola2020_helsida
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

centrum_helsida2020
speedy_helsida
salong_elisabeth_helsida

Inbrottstjuvarna håller låg profil

Notiser För andra veckan i rad noterades inte ett enda inbrott i kommunen enligt Polise: - Folk är hemma. Det tvåbenta inbrotts-skyddet fungerar, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

coronakrisen

Rekordmånga varsel

Nyheter Rekordmånga i länet har varslats enligt siffror från Arbetsförmedlingen: - Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad. Den senaste veckan har antalet personer berörda av varsel fördubblats. Vi ser nu också en spridning till transport och handel, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

speedy_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
festspec_corona_outsider
swedol_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider