moderaterna_panorama
Påverkansområde för flygbuller. Det nya är markerat med rött. Inom detta område får man inte bygga bostäder. Foto: Trafikverket
Påverkansområde för lågfartsflyg som staten upphandlat. Alltså mindre propellerplan och liknande som kan trafikera Norrland och Värmland, dessa låter mer.Foto: Trafikverket

Så blir det nya riksintresset för Arlanda

märsta.nu har tidigare rapporterat om att Trafikverket förändrat sin riksintresseprecisering för Arlanda flygplats. 31:a mars fattades beslutet som välkomnas Sigtuna kommun medverkat i.

I och med beslutet kan nya områden i kommunen växa, dock får inga nya tätorter byggas. Både Sigtuna och Väsby kan bebyggas.
–  Vi har i en gemensam process jobbat med att mejsla fram ett alternativ som ger utrymme för kommunerna att utvecklas och samtidigt gör det möjligt för en fortsatt utveckling av Arlanda flygplats, säger Rami Yones.
Oppositionsrådet Marie Axelsson har kommenterat beslutet för märsta.nu:
– När förslaget först presenterades låg influensområdena för lågfartsflyg som en våt filt över de områden där vi i Socialdemokrater vill bygga nya stadsdelar med fler bostäder och samhällsservice men i det senaste förslaget ser det mycket bättre ut.
Axelsson säger vidare att beslutet är viktigt för Sigtuna kommuns framtida utveckling både när det gäller jobb och bostäder.
connys_helsida
ewas_helsida
marinan_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

mp_helsida_april
2020_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
connys
ewas_outsider
swedol_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider