defacto_pan2020
Påverkansområde för flygbuller. Det nya är markerat med rött. Inom detta område får man inte bygga bostäder. Foto: Trafikverket
Påverkansområde för lågfartsflyg som staten upphandlat. Alltså mindre propellerplan och liknande som kan trafikera Norrland och Värmland, dessa låter mer.Foto: Trafikverket

Så blir det nya riksintresset för Arlanda

märsta.nu har tidigare rapporterat om att Trafikverket förändrat sin riksintresseprecisering för Arlanda flygplats. 31:a mars fattades beslutet som välkomnas Sigtuna kommun medverkat i.

centrum_artikel
I och med beslutet kan nya områden i kommunen växa, dock får inga nya tätorter byggas. Både Sigtuna och Väsby kan bebyggas.
–  Vi har i en gemensam process jobbat med att mejsla fram ett alternativ som ger utrymme för kommunerna att utvecklas och samtidigt gör det möjligt för en fortsatt utveckling av Arlanda flygplats, säger Rami Yones.
Oppositionsrådet Marie Axelsson har kommenterat beslutet för märsta.nu:
– När förslaget först presenterades låg influensområdena för lågfartsflyg som en våt filt över de områden där vi i Socialdemokrater vill bygga nya stadsdelar med fler bostäder och samhällsservice men i det senaste förslaget ser det mycket bättre ut.
Axelsson säger vidare att beslutet är viktigt för Sigtuna kommuns framtida utveckling både när det gäller jobb och bostäder.
sigtunastad_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

centrum_helsida2020
rentawreck_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
Moderaterna_helsida2021
ridskola2020_helsida
dackskiftarna_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

2020_helsida
vardcentral_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vardcentral_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
rentawreck_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
nrh
sigtunastad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderaterna_sigtuna