moderater_pan_sommar
Påverkansområde för flygbuller. Det nya är markerat med rött. Inom detta område får man inte bygga bostäder. Foto: Trafikverket
Påverkansområde för lågfartsflyg som staten upphandlat. Alltså mindre propellerplan och liknande som kan trafikera Norrland och Värmland, dessa låter mer.Foto: Trafikverket

Så blir det nya riksintresset för Arlanda

märsta.nu har tidigare rapporterat om att Trafikverket förändrat sin riksintresseprecisering för Arlanda flygplats. 31:a mars fattades beslutet som välkomnas Sigtuna kommun medverkat i.

centrum_artikel
I och med beslutet kan nya områden i kommunen växa, dock får inga nya tätorter byggas. Både Sigtuna och Väsby kan bebyggas.
–  Vi har i en gemensam process jobbat med att mejsla fram ett alternativ som ger utrymme för kommunerna att utvecklas och samtidigt gör det möjligt för en fortsatt utveckling av Arlanda flygplats, säger Rami Yones.
Oppositionsrådet Marie Axelsson har kommenterat beslutet för märsta.nu:
– När förslaget först presenterades låg influensområdena för lågfartsflyg som en våt filt över de områden där vi i Socialdemokrater vill bygga nya stadsdelar med fler bostäder och samhällsservice men i det senaste förslaget ser det mycket bättre ut.
Axelsson säger vidare att beslutet är viktigt för Sigtuna kommuns framtida utveckling både när det gäller jobb och bostäder.
2020_helsida

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

happyhomes_sommar2020

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

defacto_helsida
bostad_helsida
centrum_helsida2020
mp_host_helsida
helsida_var2021

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

dack-helsida
connys_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
dack-outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
bostad_outsider
mp-outsider
nrh
connys