defacto_pan2020
Logistic City väster om KolstaFoto: Illustration/Logistic City

Så blir Arlandas nya logistikområde

Svefa kommer att utveckla logistikområdet i Kolsta väster om Arlanda.

märsta.nu har tidigare berättat om det ny logistikområdet som ska utvecklas i Kolsta direkt väster om Arlanda där Swedavia äger mark. Svefa kommer nu att vara med i utvecklingen av logistikområdet som är på 1 000 000 kvadratmeter kvartersmark.

Området kommer att kallas Logistic City och blir en del av Airport City Stockholm. Det är även möjligt att den första delen av området som ska utvecklas, nordost om Trafikplats Måby, lämpar sig för logistik och handel. Etableringen kommer sen att växa ihop med Air Cargo-etableringen.
– Vi är mycket stolta för det förtroende som Swedavia gett oss genom möjligheten att vara en del av utvecklingen av den framväxande flygplatsstaden Airport City Stockholm. Ett utvecklingsprojekt av betydelse inte bara för Stockholmsregionen utan för hela Sveriges logistikflöden, säger Gustav Källén, vice vd på Svefa, i ett pressmeddelande.

ridskola2020_helsida
coronakrisen

Varslad hotellpersonal erbjuds jobb i omsorgen

Näringsliv Choicekedjan med tre hotell i kommunen lånar ut sin personal till omsorgsföretaget Attendo: - Vår grundfilosofi i Nordic Choice handlar om att bidra med lösningar på samhällets stora utmaningar, säger Torgeir Silseth, koncernchef Nordic Choice Hotels.

defacto_helsida
#hålligångsigtunakommun

Johan hjälper oroliga företagare

Näringsliv På Norra Redovisningshuset får man just nu in många frågor från oroliga företagare: - Vi har flera kunder som står inför stora utmaningar nu, med tanke på Corona krisens inverkningar på företagen och personalen.

happy_homes_mars
festspec_corona_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
speedy_helsida
marina_helsida
ridskola_2020_outsider
festspec_corona_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
nrh
speedy_outsider