defacto_pan2020
Logistic City väster om KolstaFoto: Illustration/Logistic City

Så blir Arlandas nya logistikområde

Svefa kommer att utveckla logistikområdet i Kolsta väster om Arlanda.

märsta.nu har tidigare berättat om det ny logistikområdet som ska utvecklas i Kolsta direkt väster om Arlanda där Swedavia äger mark. Svefa kommer nu att vara med i utvecklingen av logistikområdet som är på 1 000 000 kvadratmeter kvartersmark.

Området kommer att kallas Logistic City och blir en del av Airport City Stockholm. Det är även möjligt att den första delen av området som ska utvecklas, nordost om Trafikplats Måby, lämpar sig för logistik och handel. Etableringen kommer sen att växa ihop med Air Cargo-etableringen.
– Vi är mycket stolta för det förtroende som Swedavia gett oss genom möjligheten att vara en del av utvecklingen av den framväxande flygplatsstaden Airport City Stockholm. Ett utvecklingsprojekt av betydelse inte bara för Stockholmsregionen utan för hela Sveriges logistikflöden, säger Gustav Källén, vice vd på Svefa, i ett pressmeddelande.

defacto_helsida
teatergrillen_helsida
happyhomes_2019
colorama_jul
centrum_helsida2020

Ny butiker till Terminal 5

Näringsliv Märkena CDLP, Urbanista och Chimi Eyewear startar upp en gemensam butik på Terminal 5: - För oss är det här ett helt nytt grepp med tre olika aktörer som samarbetar och verkar i en gemensam butik på flygplatsen, säger Anna Ericsson, Head of Passenger Experience på Stockholm Arlanda Airport, Swedavia.

WE startar Padelcenter i Sigtuna

Näringsliv Nyligen gjorde WE klart med padel i Arlandastad och ytterligare en anläggning öppnar i Sigtuna stadsängar om ungefär ett år: - Det här blir ett fantastiskt komplement till den träningsanläggning som WE till hösten öppnar i Stadsängarna i Lidls lokaler samt våra anläggningar på Stora Gatan, i Knivsta och i Arlandastad, säger Niklas Wikegård, delägare.

Ny styrelse leder Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade har valt styrelse med flera nya ledamöter: - Min ambition med styrelsearbetet i Märsta Förenade är att säkerställa att vi fungerar som ett bra team där alla känner sig trygga och bekväma med att kunna framföra sina åsikter, säger styrelseordförande Jan Olson.

Nytt läge för MPM Bilverkstad

Näringsliv Kompisarna Martin och Peter som driver MPM Bilverkstad har flyttat till nya lokaler i Arlandastad: - Det är fräschare här och det är uppbyggt som vi vill ha det, säger dem till märsta.nu

teatergrillen_outsider
connys
nrh