sommar
Foto: Daniel Iskander

Så badar du säkert i sommar

Badsäsongen är igång men ha i åtanke att många omkommer eller skadas i samband med bad eller båtliv.

Kommunens har flera härliga strandbad och vattendrag som man kan bada i. Men varje år omkommer eller skadas flera runt om i landet efter bad. Brandkåren Attunda informerar ni om riskerna med bad i sjöar och hur du kan undvika dessa.

– Tänk på att alltid bada tillsammans med någon, att simma längs stranden och inte för långt ut.
– Håll uppsikt, särskilt över barn. Drunkning sker tyst.
– Simma inte under bryggor och hoppställningar.
– Hoppa inte eller dyk på okända platser, eller där det är grunt.
– Spring inte på bryggor
– Ropa bara om du behöver hjälp
– Lek inte med livräddningsmaterial så att utrustningen går sönder
– Ha någon mellan dig och den nödställde vid livräddning

Källa: Brandkåren Attunda

happyhomes_2019
sommar_centrum
sommar
colorama_april2
defacto_helsida

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

logistik_sigtuna

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

sbrf_helsida

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

fme_helsida

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

ica_valsta_choklad

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

sportfiske_sommar
defacto_outsider
connys
colorama_april
sbrf_outsider
nrh
fme_outsider