centrum_panorama2020
Foto: Medicinsk Bild/Karolinska sjukhuset

Sjukvården: Besök akutsjukhusen endast i akuta fall

Läget i sjukvården ser ungefär likadan ut i sommar som förra året men sjukvården rekommenderar att man inte besöker akutsjukhusen om det verkligen inte är akut.

Antalet vårdplatser på akutsjukhusen är lika många i år som förra året, däremot är det ca 100 fler patienter som har avancerad sjukvård i hemmet, sk ASIH, enligt Region Stockholm.

Arbetet med att få till fler platser pågår kontinuerligt både inom akutsjukvården och geriatriken.
– Många patienter söker vård vid akutsjukhusen. De flesta helt korrekt men för en del som är mindre akut sjuka kan väntan bli mycket lång. För livshotande tillstånd ska du alltid ringa 112, för alla andra som söker vård rekommenderar jag att kontakta 1177 Vårdguiden. Där får du vägledning från erfarna sjuksköterskor som kan bedöma dina symtom och rekommendera var just du bör söka vård, säger Elda Sparrelid, chefsläkare vid Region Stockholm.

operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

marina_helsida
speedy_helsida
happy_homes_mars
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

2020_helsida
ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

festspec_corona_helsida
salong_elisabeth_helsida
defacto_helsida

Inbrottstjuvarna håller låg profil

Notiser För andra veckan i rad noterades inte ett enda inbrott i kommunen enligt Polise: - Folk är hemma. Det tvåbenta inbrotts-skyddet fungerar, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

coronakrisen

Rekordmånga varsel

Nyheter Rekordmånga i länet har varslats enligt siffror från Arbetsförmedlingen: - Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad. Den senaste veckan har antalet personer berörda av varsel fördubblats. Vi ser nu också en spridning till transport och handel, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
swedol_outsider
festspec_corona_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider