defacto_pan2020
Foto: Arkiv

Så användes pengarna

Nytt för i år är att partierna måste redovisa vad man gjort med partistöd och andra medel som man fått från kommunen. Men de flesta har vaga verksamhetsbeskrivningar vilket försvårar granskningen för utomstående.

centrum_artikel

Partierna har vaga beskrivningar över vad de har gjort av medlen som kommunen betalat ut. märsta.nu har tidigare rapporterat om hur mycket partierna fick ut för 2015. Nytt för i år är att man behöver skicka in en beskrivning av vad man gjort för pengarna. De flesta partier skriver att de bedrivit lokalt partiarbete. De största partierna Moderaterna och Socialdemokraterna som tillsammans fick ut nästan 1,5 miljoner kronor har skrivit minst av alla. Båda partierna har ungefär samma redogörelse; ”Lokalt partiarbete” (S) samt ”Bedrivit politiskt arbete för Sigtuna kommuns bästa” (M).

Samtliga fullmäktigepartier utom Centerpartiet har lämnat in skrivelser. De flesta har rest runt på olika kommundagar som partierna arrangerar ute i landet. Pengarna har även använts för reklam, tryck, konferenser, kryssningar. Stora delar går till anställda samt lön och utbildningar. Stora summor går också till partiernas länsförbund, Liberalerna skriver att de får tillbaka medlen därifrån i samband med valet 2018 medan exempelvis Vänsterpartiet skickat över 80 000 kronor för att få hjälp med utbildningar och svar på frågor. Sverigedemokraterna har använt 5000 kronor för att informera Sigtuna kommuns ungdomar.

Partierna kan ansöka om ungdomsbidrag, utbildningsbidrag, administrativt stöd och sedan den renodlade partistödet som betalas ut beroende på antal mandat i fullmäktige.

2020_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

vardcentral_helsida
sigtunastad_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

centrum_helsida2020
dackskiftarna_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
defacto_helsida
ridskola2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
dackskiftarna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
vardcentral_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider
nrh