moderat_sommar
Marie Axelsson (S), oppositionsråd. Foto: Pressbild/Socialdemokraterna

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

centrum_artikel

På måndagens kommunstyrelse lade Socialdemokraterna fram ett ärende enligt initiativrätten som innebär att kommunen ska utreda införandet av en handlingsplan för att förhindra självmord i kommunen. Enligt Socialdemokraterna är Sigtuna en av kommunerna i länet med höga siffror för självmord per 100 000 invånare. Socialdemokraterna vill införa handlingsplanen med inspiration från Södertälje.

Detta då självmordsprevention i första hand hanteras av sjukvården i Region Stockholm. Men även en kommun kan göra mycket enligt Socialdemokraterna, kostnaden för att införa en handlingsplan skulle vara kring 50-100 000 kronor tror Marie Axelsson. När ärendet gick upp till beslut blev det inte avslag från kommunledningen utan återremittering vilket innebär att det kan komma tillbaka till nästa sammanträde för beslut.
– Vi hoppas nu att de tar sitt förnuft till fånga och för upp ärendet för ett positivt beslut under början av 2020. Det här handlingsplanen kan inte vänta, säger Marie Axelsson (S), oppositionsråd, i ett uttalande.

spedition_sigtuna
sommar_sigtuna2020
centrum_helsida2020
brobygget_helsida_valsta
studeravidare_helsida
brobygget_midgard_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
kaa_sigtuna_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
defacto_helsida
marina_helsida
landsbygd_sigtuna_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
brobygget_outsider_valsta
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider
marina_outsider
kaa_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
centrum_sommar_out