panorama_centrum
Marie Axelsson (S), oppositionsrådFoto: Pressbild/Socialdemokraterna

S: Vi satsar mer på välfärden

Socialdemokraterna satsade 37 miljoner kronor mer i sitt budgetförslag på välfärden än kommunledningens.

På torsdagen klubbades budgeten, den så kallade skuggbudgeten som det största oppositionspartiet lade innebar satsningar på 37 miljoner kronor mer på välfärd än kommunledningens förslag. Bland annat fick Barn- och ungdomsnämnden cirka 14 miljoner mer, Äldre- och omsorgsnämnden 12 miljoner mer. Pengar som skulle gå till fler lärartjänster i skola och fritidshem samt fler förskolelärartjänster.
– Barn till arbetssökande ska få möjligheten att delta i förskoleverksamheten upp till 30 timmar i veckan. Förskola, skola och fritidshem ska ses som en helhet där alla delar är viktiga och kompletterar varandra. Därför satsar vi nästan 14 miljoner kronor mer än kommunledningen för att säkra förskolan och skolan för våra barn och unga, säger Marie Axelsson (S), oppositionsråd.

Satsar på sommarjobb och åtgärder för minskad arbetslöshet
För 2022 avsåg man också återinföra sommarjobbsgarantin, något som bedjandes kosta 7,5 miljoner kronor. Satsningarna på utbildning och arbetsmarknad uppgick till över 15 miljoner kronor mer än kommunledningens förslag, detta för att satsa även på att minska arbetslöshet till följd av coronakrisen:
– Den moderatledda kommunledningen har svikit kommunens invånare genom att låta arbetslösheten öka 26 månader i rad, det vill säga långt innan Coronapandemin slog till i Sigtuna kommun. Man lade ner jobbcenter och reagerade försent. Idag har Sigtuna kommun bland Sveriges högsta arbetslöshet, uppger Marie Axelsson (S)

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

marinan_helsida
ewas_helsida
connys_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

liber_helsida
mp_helsida_april
2020_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

centrum_sommar2022_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
moderat_outsider
marina_outsider
ewas_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider