center_pan21
Marie Axelsson (S), oppositionsrådFoto: Pressbild/Socialdemokraterna

S: Vi satsar mer på välfärden

Socialdemokraterna satsade 37 miljoner kronor mer i sitt budgetförslag på välfärden än kommunledningens.

På torsdagen klubbades budgeten, den så kallade skuggbudgeten som det största oppositionspartiet lade innebar satsningar på 37 miljoner kronor mer på välfärd än kommunledningens förslag. Bland annat fick Barn- och ungdomsnämnden cirka 14 miljoner mer, Äldre- och omsorgsnämnden 12 miljoner mer. Pengar som skulle gå till fler lärartjänster i skola och fritidshem samt fler förskolelärartjänster.
– Barn till arbetssökande ska få möjligheten att delta i förskoleverksamheten upp till 30 timmar i veckan. Förskola, skola och fritidshem ska ses som en helhet där alla delar är viktiga och kompletterar varandra. Därför satsar vi nästan 14 miljoner kronor mer än kommunledningen för att säkra förskolan och skolan för våra barn och unga, säger Marie Axelsson (S), oppositionsråd.

Satsar på sommarjobb och åtgärder för minskad arbetslöshet
För 2022 avsåg man också återinföra sommarjobbsgarantin, något som bedjandes kosta 7,5 miljoner kronor. Satsningarna på utbildning och arbetsmarknad uppgick till över 15 miljoner kronor mer än kommunledningens förslag, detta för att satsa även på att minska arbetslöshet till följd av coronakrisen:
– Den moderatledda kommunledningen har svikit kommunens invånare genom att låta arbetslösheten öka 26 månader i rad, det vill säga långt innan Coronapandemin slog till i Sigtuna kommun. Man lade ner jobbcenter och reagerade försent. Idag har Sigtuna kommun bland Sveriges högsta arbetslöshet, uppger Marie Axelsson (S)

andersojag

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
bostad_helsida
2020_helsida

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

defacto_helsida
mp_host_helsida
helsida_var2021
eldsjal-helsida

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
connys
eldsjal-outsider
andersojag_outsider
centrum_sommar_out
bostad_outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider