defacto_pan
Lars-Erik KallesFoto: Privat

(S)-veteranen: Skandalöst beteende av Lundqvist

Lars-Erik Kalles, socialdemokratisk veteran från både Sigtuna och Stockholm är mycket kritisk till både David Lundqvists agerande på nätet och att ingen inom partiet stoppar honom: - Hans agerande är så långt ifrån hur en förtroendevald revisor ska uppträda som man kan komma, säger Lars-Erik Kalles till märsta.nu

Lars-Erik Kalles är medlem i Arbetarekommunen i Sigtuna men han är inte så aktiv längre eftersom han bor i Dalarna och är aktiv i lokalföreningen där. Han står som toppnamn i sin kommun, sedan tidigare har han lång erfarenhet från olika politiska positioner, bland annat stadsrevisor i Stockholms stad.

”Ingen säger något”
Han har dock följt debatten i Sigtuna kommun sedan förra året och var senast engagerad lokalt på ett medlemsmöte efter Uppdrag granskning. Den utveckling som partiföreningen i Sigtuna haft anser han inte gynnar socialdemokratin:
– Folk säger ”vad är det för rövargäng” som tagit över. Jag anser att det är oacceptabelt att leda Socialdemokraterna så här, det finns partimedlemmar som inte säger något trots att de suttit eller sitter på höga poster såväl i riksdagen som på regeringskansliet, säger Lars-Erik Kalles till märsta.nu

Utvecklats till en sekt
Lars-Erik Kalles anser att partiföreningen snarare utvecklats till en sekt än ett politiskt parti:
– Alla som har olika åsikter inom partiföreningen förföljs, ledningen nu verkar tro att man främjar partiet och socialdemokratin. Det finns många som tycker som mig men de vågar intre träda fram eftersom de hotas med uteslutningsprocess, fortsätter Lars-Erik Kalles.

Kritisk mot Lundqvist
David Lundqvist gav nyligen ut en skrift om oppositionsrådet Olov Holst. Lundqvist är tidigare ordförande i fullmäktige och numera kommunrevisor. Lars-Erik Kalles har följts David Lundqvists agerande på nätet en tid och även tagit del av skriften. Det David Lundqvist sysslar med anser Lars-Erik Kalles inte vara förenligt med vad Socialdemokraterna står för:
– Det har inget med det att göra. När även ledningen i Sigtuna accepterar hans beteende, det finns inget försvar på. I så fall ska ledningen ta oerhört avstånd, men det har även hålla på i flera år med medlemmar som trakasserats av David.

Bör ta avstånd
Oppositionsrådet Marie Axelsson och Erna Wallström deklarerade för märsta.nu att de varken stödjer David eller står bakom honom. Men det tycker inte Kalles är tillräckligt:
– Något är sjukt, det har hållit på i flera år. Ledningen i Stockholms läns socialdemokratiska partidistrikt måste ta tag i detta. Hans agerande är långt ifrån hur en förtroendevald revisor ska agera. Han riskerar att svärta ner hela revisorskoden. Han ska vara opartisk och neutral, när man går in i rollen så tar man av sig partibeteckningen. Jag har varit stadsrevisor i Stockholms stad under 12-13 års tid så jag kan uttala mig professionellt om hans agerande.

Inte första gången det riktas kritik
För några år sedan gick förre kommunstyrelseordföranden Per Lundström till attack mot sitt parti och anklagade dem för att inte ta tag i de extremister som var medlemmar. Sedan tidigare har Lola Svensson, Anna Johansson och Anna Kalles (dotter till Lars-Erik) trätt fram i olika sammanhang och kritiserat sin lokalförenings agerande:
– Agerandet är skandalöst, att det inte hanteras. Det sänker socialdemokratin. Jag hoppas i alla fall att Socialdemokraterna får röster på landstings- och riksnivå i Sigtuna kommun, avslutar Lars-Erik Kalles.

Lundqvist: Dundrat så sen 70-talet
David Lundqvist (S) tar kritiken från Kalles med ro:
– Ungefär så där har Lars-Erik Kalles med jämna mellanrum dundrat sedan senare delen av 1970-talet om än det ena och än det andra. Om det vore någon riktig stake i honom, borde han genast skriva brev till S och till kommunfullmäktige i Sigtuna kommun och föreslå att jag avsätts som kommunrevisor. Men det klarar han nog inte av.

defacto_host2018

Risk- och räddning flyttas från Rosersberg

Nyheter Sigtuna kommun som driver Risk- och räddningsprogrammet i Rosersberg avser flytta verksamheten till Märsta: - Att kommunen ser över sin lokalförsörjning är naturligt, det gör utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kontinuerligt för att effektivt nyttja de lokaler vi har för att värna skattebetalarnas pengar, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

hostfest_centrum

Kommuninvånarna tycker till

Nyheter Under hösten kommer 2200 slumpvis utvalda kommuninvånare att få en enkät hemskickad med frågor om vad man tycker om kommunen: - För att vi ska kunna göra ständiga förbättringar behöver vi veta vad våra invånare tycker, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

valet2018

Klart: Alliansgruppens vision för mandatperioden

Politik Det är nu klart med kommunledning för kommande mandatperioden. Enda ändringen som sker är att Anna Malm Kelfve (M) tar över som ordförande i Individ- och familjeomsorgsnämnden efter Karolina Windefalk (MP).

Hemtjänstpersonal oroas över ändrade arbetstider

Nyheter Hemtjänsten avser förändra personalens arbetstider vilket är oroande enligt en anställd som märsta.nu varit i kontakt med: - Helt plötsligt ska man kunna arbeta både dag och kväll oavsett vilket schema man har sen tidigare, berättar den anställde.

HSB Arlanda övergår till Norra Stor-Stockholm

Bostad HSB Arlanda går ihop med HSB Norra Stor-Stockholm: - Genom att två regionala HSB-föreningar blir en får vi bättre ekonomiska och personalmässiga resurser, säger Bo Albrektsson, tidigare ordförande för HSB Arlanda.

sportfiske_banner
outsider
sigtunavatten_standard
connys
objekt4
sbrf_sep
komvuxq3_4
objekt3
objekt2
nrh