banner_moderaterna
Lars-Erik KallesFoto: Privat

(S)-veteranen: Skandalöst beteende av Lundqvist

Lars-Erik Kalles, socialdemokratisk veteran från både Sigtuna och Stockholm är mycket kritisk till både David Lundqvists agerande på nätet och att ingen inom partiet stoppar honom: - Hans agerande är så långt ifrån hur en förtroendevald revisor ska uppträda som man kan komma, säger Lars-Erik Kalles till märsta.nu

banner_moderaterna_artikel

Lars-Erik Kalles är medlem i Arbetarekommunen i Sigtuna men han är inte så aktiv längre eftersom han bor i Dalarna och är aktiv i lokalföreningen där. Han står som toppnamn i sin kommun, sedan tidigare har han lång erfarenhet från olika politiska positioner, bland annat stadsrevisor i Stockholms stad.

”Ingen säger något”
Han har dock följt debatten i Sigtuna kommun sedan förra året och var senast engagerad lokalt på ett medlemsmöte efter Uppdrag granskning. Den utveckling som partiföreningen i Sigtuna haft anser han inte gynnar socialdemokratin:
– Folk säger ”vad är det för rövargäng” som tagit över. Jag anser att det är oacceptabelt att leda Socialdemokraterna så här, det finns partimedlemmar som inte säger något trots att de suttit eller sitter på höga poster såväl i riksdagen som på regeringskansliet, säger Lars-Erik Kalles till märsta.nu

Utvecklats till en sekt
Lars-Erik Kalles anser att partiföreningen snarare utvecklats till en sekt än ett politiskt parti:
– Alla som har olika åsikter inom partiföreningen förföljs, ledningen nu verkar tro att man främjar partiet och socialdemokratin. Det finns många som tycker som mig men de vågar intre träda fram eftersom de hotas med uteslutningsprocess, fortsätter Lars-Erik Kalles.

Kritisk mot Lundqvist
David Lundqvist gav nyligen ut en skrift om oppositionsrådet Olov Holst. Lundqvist är tidigare ordförande i fullmäktige och numera kommunrevisor. Lars-Erik Kalles har följts David Lundqvists agerande på nätet en tid och även tagit del av skriften. Det David Lundqvist sysslar med anser Lars-Erik Kalles inte vara förenligt med vad Socialdemokraterna står för:
– Det har inget med det att göra. När även ledningen i Sigtuna accepterar hans beteende, det finns inget försvar på. I så fall ska ledningen ta oerhört avstånd, men det har även hålla på i flera år med medlemmar som trakasserats av David.

Bör ta avstånd
Oppositionsrådet Marie Axelsson och Erna Wallström deklarerade för märsta.nu att de varken stödjer David eller står bakom honom. Men det tycker inte Kalles är tillräckligt:
– Något är sjukt, det har hållit på i flera år. Ledningen i Stockholms läns socialdemokratiska partidistrikt måste ta tag i detta. Hans agerande är långt ifrån hur en förtroendevald revisor ska agera. Han riskerar att svärta ner hela revisorskoden. Han ska vara opartisk och neutral, när man går in i rollen så tar man av sig partibeteckningen. Jag har varit stadsrevisor i Stockholms stad under 12-13 års tid så jag kan uttala mig professionellt om hans agerande.

Inte första gången det riktas kritik
För några år sedan gick förre kommunstyrelseordföranden Per Lundström till attack mot sitt parti och anklagade dem för att inte ta tag i de extremister som var medlemmar. Sedan tidigare har Lola Svensson, Anna Johansson och Anna Kalles (dotter till Lars-Erik) trätt fram i olika sammanhang och kritiserat sin lokalförenings agerande:
– Agerandet är skandalöst, att det inte hanteras. Det sänker socialdemokratin. Jag hoppas i alla fall att Socialdemokraterna får röster på landstings- och riksnivå i Sigtuna kommun, avslutar Lars-Erik Kalles.

Lundqvist: Dundrat så sen 70-talet
David Lundqvist (S) tar kritiken från Kalles med ro:
– Ungefär så där har Lars-Erik Kalles med jämna mellanrum dundrat sedan senare delen av 1970-talet om än det ena och än det andra. Om det vore någon riktig stake i honom, borde han genast skriva brev till S och till kommunfullmäktige i Sigtuna kommun och föreslå att jag avsätts som kommunrevisor. Men det klarar han nog inte av.

sap_valet2018
happy_homes_juli
steningeslottsommar
theweek_2018
banner_center_helsida_tva
marstakalaset
Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
connys
forskontor
sd_val2018
sfs_outsider