centrum_host
Lola SvenssonFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

(S)-veteran undersöker otrygghet i Valsta

Sedan en rad politiska utspel gjorts om otryggheten i Valsta meddelar socialdemokratiska veteranen Lola Svensson att deras lokala (S)-förening ska undersöka hur det ligger till.

centrum_farsdag_artikel

I ett pressmeddelande från Valsta-Steninge S-förening meddelar Lola Svensson att man kommer att samtala med invånare i kommundelen och besiktiga områden under olika tider på dygnet:
– Vi är många som tycker det är problematiskt, oroligt och otryggt i Valsta. Frågan är hur omfattande känslan av otrygghet är bland invånarna och hur hög brottsligheten är jämfört med andra kommundelar, säger Svensson.

Lola Svensson som inte suttit i fullmäktige på flera års tid och uppmanats av partikamrater att lämna sin plats tycker inte att det spelar någon roll vad hon framför i talarstolen eller inte:
– Man kan stå i talarstolen och framföra sin egen uppfattning, men för oss valstasossar är frågan viktigare än så. Vi vill ta redan på hur folk faktiskt upplever kommundelen. Vi vill få fram en aktuell verklighetsbild av invånarnas syn på tryggheten i Valsta. Därför genomför vi en syneförrättning.

Redan i helgen genomförs de första samtalen. Tidigare i veckan meddelade kommundelsrådet Ali Wandi (S) att KRIS ska finnas i Valsta för att öka tryggheten, något som det nu går delade meningar om huruvida de har startat sitt jobb eller inte. Vad märsta.nu erfar har de endast besökt ett kommundelsråd i Valsta men inget avtal är skrivet med kommunen.

greeknighthelsida
defacto_mustach_helsida

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

happyhomes_2019
fme_oktober
ica_oktober
sigtunavatten_standard
centrum_farsdag
colorama_april2
connys
nrh
greeknight_outsider