moderat_sommar
Lola SvenssonFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

(S)-veteran undersöker otrygghet i Valsta

Sedan en rad politiska utspel gjorts om otryggheten i Valsta meddelar socialdemokratiska veteranen Lola Svensson att deras lokala (S)-förening ska undersöka hur det ligger till.

centrum_artikel

I ett pressmeddelande från Valsta-Steninge S-förening meddelar Lola Svensson att man kommer att samtala med invånare i kommundelen och besiktiga områden under olika tider på dygnet:
– Vi är många som tycker det är problematiskt, oroligt och otryggt i Valsta. Frågan är hur omfattande känslan av otrygghet är bland invånarna och hur hög brottsligheten är jämfört med andra kommundelar, säger Svensson.

Lola Svensson som inte suttit i fullmäktige på flera års tid och uppmanats av partikamrater att lämna sin plats tycker inte att det spelar någon roll vad hon framför i talarstolen eller inte:
– Man kan stå i talarstolen och framföra sin egen uppfattning, men för oss valstasossar är frågan viktigare än så. Vi vill ta redan på hur folk faktiskt upplever kommundelen. Vi vill få fram en aktuell verklighetsbild av invånarnas syn på tryggheten i Valsta. Därför genomför vi en syneförrättning.

Redan i helgen genomförs de första samtalen. Tidigare i veckan meddelade kommundelsrådet Ali Wandi (S) att KRIS ska finnas i Valsta för att öka tryggheten, något som det nu går delade meningar om huruvida de har startat sitt jobb eller inte. Vad märsta.nu erfar har de endast besökt ett kommundelsråd i Valsta men inget avtal är skrivet med kommunen.

centrum_helsida2020
sommar_sigtuna2020
brobygget_helsida_valsta
brobygget_midgard_helsida
marina_helsida
connys_helsida
2020_helsida
studeravidare_helsida
happyhomes_sommar2020
kaa_sigtuna_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
defacto_helsida
speedy_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
brobygget_outsider_valsta
studeravidare_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
swedol_outsider
kaa_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
brobygget_midgard_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_out