centrum_panorama2020
Lola SvenssonFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

(S)-veteran undersöker otrygghet i Valsta

Sedan en rad politiska utspel gjorts om otryggheten i Valsta meddelar socialdemokratiska veteranen Lola Svensson att deras lokala (S)-förening ska undersöka hur det ligger till.

centrum_artikel

I ett pressmeddelande från Valsta-Steninge S-förening meddelar Lola Svensson att man kommer att samtala med invånare i kommundelen och besiktiga områden under olika tider på dygnet:
– Vi är många som tycker det är problematiskt, oroligt och otryggt i Valsta. Frågan är hur omfattande känslan av otrygghet är bland invånarna och hur hög brottsligheten är jämfört med andra kommundelar, säger Svensson.

Lola Svensson som inte suttit i fullmäktige på flera års tid och uppmanats av partikamrater att lämna sin plats tycker inte att det spelar någon roll vad hon framför i talarstolen eller inte:
– Man kan stå i talarstolen och framföra sin egen uppfattning, men för oss valstasossar är frågan viktigare än så. Vi vill ta redan på hur folk faktiskt upplever kommundelen. Vi vill få fram en aktuell verklighetsbild av invånarnas syn på tryggheten i Valsta. Därför genomför vi en syneförrättning.

Redan i helgen genomförs de första samtalen. Tidigare i veckan meddelade kommundelsrådet Ali Wandi (S) att KRIS ska finnas i Valsta för att öka tryggheten, något som det nu går delade meningar om huruvida de har startat sitt jobb eller inte. Vad märsta.nu erfar har de endast besökt ett kommundelsråd i Valsta men inget avtal är skrivet med kommunen.

aretslarling
connys_helsida
happyhomes_2019
teatergrillen_helsida
speedy_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
salong_elisabeth_helsida
defacto_helsida
nrh
teatergrillen_outsider
speedy_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
connys
oppning_salongelisabeth_outsider
sigtuna_vatten_outsider