moderaterna_riksdag
Mia Hämäläinen-Persson (S), 2:e vice ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndenFoto: Daniel Iskander

S: Rapport visar på social dumpning

Enligt ett pressmeddelande från Socialdemokraterna har Sigtuna kommun medverkat till social dumpning: - Det är inte värdigt att behandla människor och framförallt barn på det här viset, säger Mia Hämäläinen Persson (S), 2:e vice ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnd

centrum_artikel

Så sent som igår rapporterade märsta.nu om den så kallade sociala dumpningen som ska ha förekommit i Sigtuna kommun med nödställda som skickats i taxi till Ragunda. Enligt ett pressmeddelande från Socialdemokraterna visar dock en rapport att det förekommit:
– Det är inte värdigt att behandla människor och framförallt barn på det här viset. Det framgår väldigt tydligt i revisionsrapporten att utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden inte har beaktat barnrättsperspektivet, Mia Hämäläinen Persson (S), 2:e vice ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Revisionsrapporten ska visa på att man inte utrett vårdnadshavares möjlighet till egenförsörjning på den nya bostadsorten. Man bedömer heller inte kontinuitet i skola och barnomsorg. Socialdemokraterna skriver i pressmeddelandet att nämnden aktivt medverkar till att personer med försörjningsstöd ska flytta till andra kommuner som ett sätt att minska sina kostnader.
– Revisionsrapportens visar tydligt att Sigtuna kommun aktivt medverkar till att personer som uppbär försörjningsstöd ska bosätta sig i annan kommun. I vissa fall har inte ens den mottagande kommunen informerats om flytten. Nämndens ekonomiska intressen har gått förre familjers och barnens trygghet säger Marie Axelsson (S) oppositionsråd, Sigtuna kommun.

Fotnot: Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, inkommer med bemötande av kritiken

centrum_helsida2020
2020_helsida
mod_helsida
handbollsskola
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
defacto_helsida

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
nrh