panorama_centrum
Mia Hämäläinen-Persson (S), 2:e vice ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndenFoto: Daniel Iskander

S: Rapport visar på social dumpning

Enligt ett pressmeddelande från Socialdemokraterna har Sigtuna kommun medverkat till social dumpning: - Det är inte värdigt att behandla människor och framförallt barn på det här viset, säger Mia Hämäläinen Persson (S), 2:e vice ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnd

Så sent som igår rapporterade märsta.nu om den så kallade sociala dumpningen som ska ha förekommit i Sigtuna kommun med nödställda som skickats i taxi till Ragunda. Enligt ett pressmeddelande från Socialdemokraterna visar dock en rapport att det förekommit:
– Det är inte värdigt att behandla människor och framförallt barn på det här viset. Det framgår väldigt tydligt i revisionsrapporten att utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden inte har beaktat barnrättsperspektivet, Mia Hämäläinen Persson (S), 2:e vice ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Revisionsrapporten ska visa på att man inte utrett vårdnadshavares möjlighet till egenförsörjning på den nya bostadsorten. Man bedömer heller inte kontinuitet i skola och barnomsorg. Socialdemokraterna skriver i pressmeddelandet att nämnden aktivt medverkar till att personer med försörjningsstöd ska flytta till andra kommuner som ett sätt att minska sina kostnader.
– Revisionsrapportens visar tydligt att Sigtuna kommun aktivt medverkar till att personer som uppbär försörjningsstöd ska bosätta sig i annan kommun. I vissa fall har inte ens den mottagande kommunen informerats om flytten. Nämndens ekonomiska intressen har gått förre familjers och barnens trygghet säger Marie Axelsson (S) oppositionsråd, Sigtuna kommun.

Fotnot: Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, inkommer med bemötande av kritiken

defacto_helsida
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

ewas_helsida
marinan_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

mp_helsida_april

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
nrh
ewas_outsider
connys
marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022