moderat_sommar
Marie Axelsson (S) skriver tillsammans med oppositionsråden i Solna och SollentunaFoto: Insändarbild/Socialdemokraterna

S-politikerna kritiska till sina kommuners agerande

I en debattartikel i Svenska Dagbladet gör oppositionsråden i Solna, Sollentuna och Sigtuna gemensam sak och kritiserar sina kommuner för att de skickar nyanlända till Kramfors.

centrum_artikel

märsta.nu har tidigare skrivit om kritiken mot att bland annat Sigtuna skickar nyanlända till Kramfors. Oppositionsrådet Marie Axelsson (S) har varit kritisk till förfarandet.

Nu går Axelsson ihop med oppositionsråden i Solna och Sollentuna, Arne Öberg (S) och Joakim Jonsson (S). De skriver tillsammans en debattartikel i Svenska Dagbladet om situationen. Bland annat konstateras att 57 personer från Stockholms län har kommit till Kramfors, 14 av dessa har kommit direkt från Solna. S-politikerna är kritiska till att ansvaret och kostnaden för integration förflyttas från storstadskommunerna till kommuner som Kramfors.

Deras förslag för att lösa problemet med bostadsbrist som anses vara anledningen till att de nyanlända får flytta efter två år är att först och främst se över bosättningslagen så att kommuner inte kan ”friskriva sig ansvar” för integration och etablering, att skapa snabbspår för hyresrätter och på så sätt snabbt kunna bygga ett antal hundra bostäder per kommun samt att kraven på de kommunala bostadsförsörjningsplanerna blir tuffare.
– Alla kommuner måste ta sitt ansvar för bostadsbristen och ta fram långsiktiga planer. Att hjälpa hemlösa att flytta till Norrland är ingen långsiktig lösning, skriver S-politikerna.

speedy_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
brobygget_midgard_helsida
centrum_helsida2020
studeravidare_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
kaa_sigtuna_helsida
brobygget_helsida_valsta
sommar_sigtuna2020
marina_helsida
ridskola_2020_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
brobygget_outsider_valsta
studeravidare_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
brobygget_midgard_outsider
marina_outsider
kaa_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider