moderat_jul_nyar
Här är skärmdumparna där Yasin Ipek, ersättare i fullmäktige och förtroendevald i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, delar proturkiska klipp. Foto: Skärmdump

(S)-politikern delade högerextrem turkisk propaganda

Socialdemokraten Yasin Ipek som medverkade på middag med Grå vargarna har även delat högerextrem turkisk propaganda via Facebook om att folkmordet på armenierna var armeniernas fel: - Jag har delar video om Jonas Sjöstedt oxå och varför säger du ingeting om det, skriver Yasin Ipek i SMS.

Yasin Ipek satt med Grå vargarnas ordförande i samband med en middag i somras, medverkade gjorde även bostadsministern Mehmet Kaplan som fått massiv kritik för den saken. Nu framkommer att Yasin Ipek via Facebook även gillat och delat högerextrem turkisk propaganda från sidan Sanningen om 1915. Det aktuella videoklippet som han delat bland sina vänner målar upp en bild om att det var armenier som mördade turkar och att det i själva verket var ett folkmord på turkar. Sanningen om 1915 delar andra klipp och artiklar att det var turkar som mördades och inte armenier, syrianer, assyrier och andra kristna.

När märsta.nu via sms frågar om det är lämpligt att dela den här typ av video så får vi följande svar:
”Jag har delat det videon som någon grupp som har delat. Gruppens heter är sanningen om pkk. vad är problemet ? Jag har delar video om Jonas Sjöstedt oxå och varför säger du ingeting om det? Har inget mer säga o du får sluta störa mer. Tack så mycket”

Upprört bland medlemmar
Yasin Ipek jämför alltså det aktuella klippet om ett folkmord som bland annat Socialdemokraterna varit med om att erkänna i Riksdagen med klipp från Jonas Sjöstedt. Elias Jobran, partikamrat och kristen med bakgrund från sydöstra Turkiet, anser inte att det är lämpligt av Ipek att dela klipp som ”förvränger historien”:
– Detta är inte förenligt med socialdemokratiska värderingar. Det är inte samma historia, vi får ta den här diskussionen internt, säger Jobran till märsta.nu

En annan medlem, Ali Wandi, som även sitter i Socialdemokraternas styrelse, skrev på Facebook under torsdagen att alla som medverkade på middagen i somras bör avgå från sina politiska uppdrag. Noterbart är att Ipek nyligen fördömt det uttalande som dåvarande ordföranden Turkiska riksförbundet, Barbaros Leylani, gjort om armenier.

Ordföranden: Ska diskutera materialet
Socialdemokratiska arbetarekommunens ordförande Erna Wallström uppger i mail till märsta.nu att arbetsutskottet och gruppledaren i fullmäktige, Marie Axelsson ska träffa honom för att reda ut vad det är för material som har delats.
– När det gäller folkmordet har vi ett tydligt kongressbeslut och det gäller självklart fortfarande, skriver Wallström.

För första gången kommenterar även Socialdemokraterna den middag som Yasin Ipek hamnade på tillsammans med Grå Vargarnas ordförande och Mehmet Kaplan:
– Det är väldigt olyckligt att Yasin ha hamnat i ett sådant sällskap. Man måste alltid vara väldigt noggrann med i vilka sällskap man hamnar, när man är förtroendevald. Som socialdemokrat skall man alltid stå upp för våra grundläggande värderingar. Det finns inga undantag, fortsätter Wallström.

Fotnot: märsta.nu har även sökt Helene Hellmark-Knutsson, distriktsordförande för Socialdemokraterna i Stockholms län, de hänvisar dock kommentarerna till lokalföreningen. Även ordföranden i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, Mia Hämälainen-Persson, är ombedd att kommentera Ipeks agerande. 

happyhomes_50
teatergrillen_helsida
connys_helsida
oppethus_helsida
centrum_helsida2020

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

defacto_helsida
teatergrillen_outsider
nrh
connys
oppethus_outsider