moderat_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

(S)-politiker missade nämndmöte

När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

centrum_artikel

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) är kritisk till att Socialdemokraternas representanter i nämnden inte dök upp till sammanträdet:
– Vi är alla, oavsett majoritet eller opposition, valda att representera Sigtuna kommuns invånare. Vi är ansvariga för den verksamhet som respektive nämnd sköter. Att hela den socialdemokratiska gruppen frånvarande är därför märkligt, skriver Askerson på Facebook.

Gruppledare och oppositionsråd Marie Axelsson håller med om det som Askerson skrivit på Facebook.
– Ledamöter och ersättare är valda av kommunfullmäktige att representera sitt parti vid nämndmötena. Det är ett viktigt ansvar som var och en av våra förtroendevalda måste ta på största allvar. Det är inte acceptabelt att samtliga uteblir och det påverkar dessutom den demokratiska processen, skriver hon i mail till märsta.nu

Marie Axelsson säger att det ska utredas men att det samtidigt kom in en rad sena återbud som inte verkar ha nått ordföranden i nämnden, det är något hon beklagar.

kaa_sigtuna_helsida
marina_helsida
defacto_helsida
sommar_sigtuna2020
studeravidare_helsida
centrum_helsida2020
spedition_sigtuna
2020_helsida
brobygget_midgard_helsida
connys_helsida
brobygget_helsida_valsta
landsbygd_sigtuna_helsida
centrum_sommar_out
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_outsider_valsta
brobygget_midgard_outsider
speedy_outsider
studeravidare_outsider
nrh
swedol_outsider
kaa_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider