centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

(S)-politiker missade nämndmöte

När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) är kritisk till att Socialdemokraternas representanter i nämnden inte dök upp till sammanträdet:
– Vi är alla, oavsett majoritet eller opposition, valda att representera Sigtuna kommuns invånare. Vi är ansvariga för den verksamhet som respektive nämnd sköter. Att hela den socialdemokratiska gruppen frånvarande är därför märkligt, skriver Askerson på Facebook.

Gruppledare och oppositionsråd Marie Axelsson håller med om det som Askerson skrivit på Facebook.
– Ledamöter och ersättare är valda av kommunfullmäktige att representera sitt parti vid nämndmötena. Det är ett viktigt ansvar som var och en av våra förtroendevalda måste ta på största allvar. Det är inte acceptabelt att samtliga uteblir och det påverkar dessutom den demokratiska processen, skriver hon i mail till märsta.nu

Marie Axelsson säger att det ska utredas men att det samtidigt kom in en rad sena återbud som inte verkar ha nått ordföranden i nämnden, det är något hon beklagar.

defacto_helsida
happy_homes_mars
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

speedy_helsida
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

centrum_helsida2020
2020_helsida
marina_helsida
festspec_corona_helsida
ridskola2020_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

sigtuna_vatten_outsider
festspec_corona_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
nrh
swedol_outsider