moderaterna_panorama
Marie Axelsson (S), oppositionsråd i Sigtuna.

(S): Moderaterna vilseleder väljare om skolan

Socialdemokraterna anser att Moderaterna vilseleder väljare om förslaget om att skolan ska uppnå allsidig social sammansättning.

Förra veckan gick ett stort antal lokala moderatpolitiker ut och kritiserade socialdemokratiska regeringen för förslaget om att skolan ska uppnå ”allsidig social sammansättning”. Man påstod att man skulle bussa och sortera ut barn till skolor för att målet skulle nås.

Nu svarar Socialdemokraterna med skolministern i Lina Axelsson Kihlbom i spetsen tillsammans med andra stockholmspolitiker från partiet, däribland Marie Axelsson från Sigtuna.
– Det står klart och tydligt i förslaget att en elev enligt skollagen ska ges plats på den skola föräldrarna önskat att eleven ska gå på. Det står också att eleven har rätt att placeras på en skola nära hemmet. Det är nog bara i moderat valfeber som det kan leda till ”bussning” och ”sortering utifrån etnicitet”, skriver Socialdemokraterna i repliken som publicerats i Aftonbladet.

I repliken skriver (S) att skolvalet ska ge alla föräldrar och elever lika möjlighet att välja skola.
– Regeringens skarpa förslag för att göra upp med de värsta avarterna av marknadsskolan har starkt stöd hos lärare, forskare och allmänhet och gick igenom Lagrådet utan anmärkning.

ewas_helsida
mp_helsida_april
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

marinan_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

2020_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

connys_helsida
liber_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
nrh
ewas_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
connys
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider