defacto_pan2020
Marie Axelsson och Gunilla Johansson utanför Ymers äldreboendeFoto: Pressbild/Socialdemokraterna

(S) lovar satsning på äldreomsorgen

Äldreomsorgen ska bli bäst i landet, det är ännu ett vallöfte av Socialdemokraterna inför höstens val.

Socialdemokraterna kommer med ännu ett vallöfte och har nu lanserat ett antal innan valrörelsen ens satt igång. Efter ett besök på Ymers omsorgsboende i Valsta lovar man att leverera landets bästa äldreomsorg i Sigtuna kommun.

Just äldreomsorgen var ett sorgebarn i kommunen under de senaste mandatperioderna som Socialdemokraterna styrde. Ymer säger man fungerar väl och att tidigare satsningar gett resultat:
– I Sigtuna kommun ska ingen som har ett konstaterat behov behöva stå i kö för att få plats på ett särskilt boende. Sigtuna kommun ska själva kunna stå för den omsorg som krävs. Inga ska mot sin vilja behöva flytta till en annan kommun för att få plats på ett äldreboende, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S) i ett pressmeddelande

Sigtuna kommun ska bli bäst i landet genom att bugga fler äldreboenden och Socialdemokraterna ser ett behov av avdelningar för personer med demenssjukdomar och äldre med somatiska besvär. Även dagvården ska utökas så att fler personer kan delta är beskedet.

teatergrillen_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

oppethus_helsida
happyhomes_50
centrum_helsida2020
connys
nrh
oppethus_outsider
teatergrillen_outsider