moderaterna_panorama
Foto: Street view/Google

(S)-kritik mot placering av nytt Kulturcenter i Valsta

Socialdemokraterna i Sigtuna kommun är kritiska till kommunledningen förslag om placeringen av ett nytt Kultur- och aktivitetscenter i Valsta som skulle innebär att bergsknallen sprängs bort.

Kommunledningen har lagt ett förslag om att bygga ett Kultur- och aktivitetscenter i Valsta, om förslaget går igenom så kommer eventuellt bergsknallen mitt emot Valsta centrum att behöva ge plats för fastigheten.
– Att spränga bort det lilla berget som är en naturlig lekplats för barnen är ett vansinnigt dumt förslag. Jag hoppas Valstaborna reagerar och protesterar mot Moderaternas förslag. Det är en fin plats som borde få finnas kvar och som också råkar vara Valstas högsta punkt, säger Marie Axelsson(S) oppsitionsråd

Bygg Föreningarnas hus på andra sidan centrum
Socialdemokraternas förslag är att bygga ett Föreningarnas hus i Valsta men på andra sidan centrumet med plats för kultur, aktiviteter och föreningar.
– Det finns faktiskt flera möjliga platser som är mycket bättre än att trycka in en trevåningskoloss mellan husen vid Valsta torg, fortsätter Axelsson.

Fel att stänga Sagaskolan
Bakgrunden till kommunledningens placeringsförslag är enligt Socialdemokraterna att Sagaskolan ska stängas och verksamheten flyttas till Valstaskolan. Det medför att skolan behöver en större skolgård och därför kan man inte bygga centret i där den gamla simhallen är idag.

Holst: Exakt plats ej klar
Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) poängterar för märsta.nu att den exakta platsen av fastigheten inte är bestämd utan ska utredas vidare.
– De skisser som visats är till för att skapa en uppfattning om ungefärliga proportioner. Att Marie Axelsson nu hävdar att det lilla berget ska ”sprängas bort” visar bara att hon inte läst handlingarna ordentligt och att hon borde studerat skisserna lite mer noggrant. Då hade hon sett att ett av förslagen till placering av byggnaden tar hänsyn till bevarande av det lilla berget. Är berget så viktigt som Axelsson hävdar kommer det bli kvar. Kanske kan det till och med byggas ihop med kultur- och aktivitetscentret och skapa en spännande miljö både ute och inne.

Politiskt utspel
Holst säger vidare att kritiken från Axelsson ska ses mot bakgrund av att Socialdemokraterna under många år lovade saker men höll inte löften. Det är ett uttalande som tyder på ”frustration” och ”desperation” uppger Olov Holst.
– När Moderaterna och kommunledningen nu levererar den ena satsningen efter den andra, är det nog dags för (S) att förstå att man ställer frågan: Varför ska Valstaborna lita på Socialdemokraterna den här gången, när de under 15 år vid makten inte levererade, utan svek löfte efter löfte.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

defacto_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

nationaldag_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

connys_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

helsida
mp_helsida_april
2020_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

logistik_sigtuna_helsida
retro_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
swedol_outsider
outsider
connys
nationaldag_out
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
ridskola_2020_outsider
retro_outsider
logistik_outsider