panorama_centrum

S: Bygg ny skola i Valsta

Socialdemokraterna ratar kommunledningens förslag att öppna upp Valstaskolan och vill istället se en ny skola i området.

Under fredagen bekräftade kommunledningen att man avser öppna upp Valstaskolan för Sagaskolans elever i åk F-6. Men Socialdemokraterna kommer inte ställa sig bakom beslutet.
– Skolbarnen i Valsta behöver en ny skola istället för att flytta in i den gamla Valstaskolan som Moderaterna nu beslutat. En ny skola signalerar handlingskraft och skulle bidra till en positiv utveckling i Valsta. Moderaternas beslut är ingen bra nyhet för Valstaborna, säger Marie Axelsson (S) oppositionsråd

”Kortsiktigt beslut”
Man kallar beslutet för kortsiktigt då Valsta är en ett riskområde och att skolan tidigare haft problem med rekrytering av lärare samt låga skolresultat.
– Beslutet att öppna Valstaskolan igen är oerhört kortsiktigt. Valstaskolan är inte ändamålsenligt utformad för dagens sätt att bedriva undervisning. En skola är inte bara en byggnad utan samlingsplats för kunskap och lärande. Beslutet känns inte seriöst med tanke på att det pågår öppen narkotikaförsäljning runt hörnet. Moderaterna verkar redan ha glömt varför partierna var eniga när skolan stängdes, fortsätter Axelsson.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

mp_helsida_april

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

defacto_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

connys_helsida
ewas_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

centrum_sommar2022_helsida
marinan_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
mp_outsider2022
nrh
swedol_outsider
ewas_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider