centrum_panorama2020
Foto: Pressbild

(S) bjuder in Arbetsförmedlingen till möte – Oroade över att arbetslösheten ökar

Arbetslösheten i kommunen går upp trots att den går ner i stora delar av länet, därför har Socialdemokraterna bjudit in Arbetsförmedlingen för att vidta gemensamma åtgärder.

centrum_artikel

Sigtuna kommun som trots att man har fler arbetstillfällen än invånare har en arbetslöshet på omkring 7 procent bjuder nu in Arbetsförmedlingen för hur man ska få fler i arbete: – Genom Sigtunamodellen erbjuder vi arbete istället för bidrag, och vi har i denna satsning inkluderat de som behöver extra stöd att komma in på arbetsmarknaden. I dessa, liksom i flera andra områden, har vi samarbetat Arbetsförmedlingen, skriver Ibrahim Khalifa (S) och Mia Hämäläinen Persson (S) i ett öppet brev.

Ca 22 000 förvärvsarbetar i Sigtuna kommun, det finns ett överflöd av arbeten och det är många från andra kommuner som åker till Sigtuna kommun för att arbeta. Trots det har Sigtuna en relativt sett hög arbetslöshet, ca 7 procent. Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (S) och Mia Hämäläinen Persson (S), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Detta oroar Socialdemokraterna som ser att arbetslösheten ökar när den sjunker i stora delar av länet:
– För att motverka detta krävs kunskap om det lokala arbetsmarknadsläget. Vi vill därför ha utökad samverkan med arbetsförmedlingen lokalt i Sigtuna kommun och vi vill ha tillbaka kontoret i Märsta, skriver Khalifa och Hämäläinen i det öppna brevet.

connys_helsida
sommarlov_helsida
speedy_helsida
marina_helsida
defacto_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

studenten2020_helsida
studeravidare_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

kcbygg_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

nrh
kcbygg_outsider
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sommarlov_outsider
studenten2020_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider