defacto_pan
Foto: Swedavia/Peter Phillips

Ryskt bolag etablerar på Arlanda

S7 Airlines startar ny direktlinje mellan Arlanda-S:t Petersburg, tanken är att den ska gå främst under VM i fotboll som avgörs i Ryssland.

Ryska S7 Airlines etablerar linjen mellan Arlanda-S:t Petersburg med start 10 juni fram till slutet av september. Flyglinjen anses bli ett bra alternativ för både fotbollsentusiaster och turister som vill resa en långhelg i Europa. S7 kommer att trafikera med en Embraer 170 som kan ta emot 78 passagerare.
– Jag är övertygad om att resor till Stockholm kommer att efterfrågas stort bland resenärer från Sankt Petersburg, säger S7:s koncernchef Igor Veretennikov i ett pressmeddelande.

Elisabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia, välkomnar satsningen från S7 och ser möjligheter för resenärer att utforska flygbolagets nätverk i Ryssland samtidigt som inkommande turister kan utforska Sverige. S:t Petersburg är ett av de populäraste turistmålen i Ryssland och många från Europa passar på att besöka både S:t Petersburg och Moskva enligt Igor Veretennikov.

Snart öppnar Subway

Näringsliv Subway startar upp restaurang i Märsta centrum innan månaden är slut: - Vi väljer att etablera i Märsta eftersom att vi tror på att konceptet Subway fungerar bra i Märsta, berättar franchisetagare Patrik Andersson.

hostfest_centrum

Effekt Svenska AB expanderar

Näringsliv Märstaföretaget Effekt Svenska AB förvärvar Global fastighetsservice AB. I och med affären kommer Effekt Svenska AB att omsätta ca 150 miljoner kronor.

defacto_host2018

Nya satsningar från SAS

Näringsliv SAS lanserar fyra nya direktlinjer från Arlanda med start i vår: - Vi välkomnar SAS fortsatta satsning på Arlanda, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia, i ett pressmeddelande.

EXTRA

Märstabon kan prisas på Motorgalan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro är en av tre gör upp om priset som årets marknadsförare inom fordonsbranschen: - Jag känner mig jätte stolt över att ha blivit nominerad, säger Jorge till märsta.nu

Bjurfors etablerar på Tingvalla

Nyöppnat Bjurfors kommer in på mäklarmarknaden i kommunen: - Efter många år i branschen och med stort kontaktnät och erfarenhet vill man sätta sin egen prägel på rutiner och processer, säger kontorschefen Marie Karademir i ett pressmeddelande.

Klart: Olle Larsson tar över Dragongate

Näringsliv Det är nu klart med att Sisyfos tar över Dragongate i Älvkarleby: - Som entreprenör, fastighetskille och samhällsbyggare tycker jag att Dragon Gate är bland det mest spännande man kan tänka sig. Precis som alla andra har jag fascinerats av historien. Nu är det vårt jobb att se till att det blir något bra av den här unika fastigheten, säger Olle Larsson, sigtunabo och VD på Sisyfos.

Så blir nya Lidl

Näringsliv De första huskropparna för Sigtuna stadsängar börjar ta form och inom kort kommer även Lidl att börja byggas

Anna tar över Destination Sigtuna

Näringsliv Sigtunabon Anna Lakmaker blir ny tillförordnad VD för Destination Sigtuna: - Med Anna Lakmakers bakgrund och erfarenhet är vi övertygade om att vi får ett kompetent tillskott som på ett professionellt och tydligt sätt kan utveckla bolaget ytterligare, säger Björn Jonzon, styrelseordförande i Destination Sigtuna.

komvuxq3_4
objekt4
objekt2
sportfiske_banner
sigtunavatten_standard
sbrf_sep
connys
nrh
objekt3
outsider