moderaterna_panorama
Foto: Transportstyrelsen

Ryska Aeroflot vill landa på Arlanda

Ryska plan får inte flyga över EU sedan i måndags men Aeroflot har ansökt om att få landa på Arlanda rapporterar DN.

Dagens Nyheter skriver att ryska Aeroflot sedan i måndags ansökt om att få landa på Arlanda, vid hela åtta tillfällen. Förbudet för ryska plan inom EU:s luftrum trädde i kraft natten mot måndagen. Aeroflot ska ha hänvisat landningförfrågan gällande att hämta hem ryska medborgare.
–  De har hänvisat till den förordning som handlar om att tillåta humanitära flygningar och att det skulle handla om repatriering – att hämta hem strandsatta ryssar, säger Gunnar Ljungberg, avdelningsdirektör på Transportstyrelsen till DN.

Ryssland svar på EU:s förbud var att stoppa flyg från 36 länder att flyga över ryskt territorium. Samtliga EU-länder plus bland annat Kanada. Aeroflot kan inte flyga över stora delar av Europa och Nordamerika sedan även USA stängt sitt luftrum.

2020_helsida
connys_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

mp_helsida_april

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

defacto_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
marinan_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider