januari

Rösträkningen försenas

Tidigare under morgonen hade Länsstyrelsen gått ut med resultat för Sigtuna kommun, men nu har dessa plockats bort för att räknas om igen.

centrum_artikel

De senaste resultatet från Onsdagsräkningen visade marginella förändringar i röstningen för Sigtuna kommun, men nu har dessa plockats bort. Länsstyrelsen meddelar att den slutgiltiga rösträkningen försenats. Nu beräknas allt vara klart först på fredag:
– Den slutliga rösträkningen har tagit längre tid än väntat, särskilt i storstadsregionerna. Trots att vi kallat in extra personal och har arbetat långa dagar kommer vi inte att bli färdiga under fredagen. Att det tar tid beror till stor del på ändrat väljarbeteende, säger Elin Gradeen, valsamordnare på Länsstyrelsen i Stockholm, i ett pressmeddelande.

Anledningen till förseningen är att antalet förtidsröster ökat markant jämfört med tidigare val. Och i år är det även kortare tid för Länsstyrelsen att räkna för den slutgiltiga rösträkningen. Fler väljer även att personkryssa vilket tar längre tid än att räkna valsedlar utan kryss. Siffrorna kan ändras på Valmyndighetens hemsida fram tills dess att räkningen är avslutad.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
defacto_helsida
meko_helsida
ridskola2020_helsida
coronapandemin

Minskning av covidfall på sjukhus

Notiser Regionen noterar en minskning av antalet covidsmittade i Stockholm: - Det är fortsatt många patienter med covid-19 som behöver sjukhusvård. Den minskning vi nu ser går sakta och vår förhoppning är att den ska fortsätta nedåt, men vi är förberedda på att sjukvårdsbehovet återigen kan öka, kommenterar hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
januari_helsida
prima_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

connys
prima_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh
centrum_sommar_out
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider_jan
swedol_outsider