varmedagar_panorama
Glada spelare och ledare i RIKFoto: Insändarbild/Rosersbergs IK

Rosersbergs IK till finalspel

Rosersbergs IK:s damjuniorer är klara för final i USM efter ett dramatiskt avgörande den gångna helgen.

centrum_tvaar

RIK:s damjuniorer åkte till Steg 4 i Göteborg den gångna helgen för att möta Sävehof, Kungälv, VästeråsIrsta och Huddinge i gruppen. Det blev först seger mot VI men därefter förlust mot Kungälv, för att ta sig vidare var man tvungna att vinna mot storfavoriten Sävehof vilket man gjorde med 27-24, därefter slog man Huddinge klart med 31-16.

För att ta sig vidare som tvåa krävdes att Kungälv skulle ta minst en poäng mot Sävehof, så blev också fallet sedan Kungälv kvitterat till 24-24 med 20 sekunder kvar, det sista som händer är att Sävehof får en straff som Kungälvs målvakt räddar och därmed var det RIK och Kungälv som gick vidare till finalspelet 20-22 april i Malmö.

Handbollskvalet

Karlsson: Är tårögd

Handboll Skånelas tränare Jimmy Karlsson var fullständigt lyrisk efter segern och hyllade i princip varenda spelare och ledare i laget samt hela föreningen och publiken: - Detta betyder så mycket för oss, sa han.

happyhomes_2019
defacto_helsida
Kvalextra

Karlsson: Vi kan slå Önnered

Handboll Skånela inleder kvalet till Handbollsligan på tisdagkvällen hemma mot Önnered och märstalaget går in till matcherna med att kasta över pressen på motståndaren: - Vi har inget att förlora, säger tränare Jimmy Karlsson.

icavalsta_semlor
arlandagolf
bonava_helsida
EXTRA

Sigtunabo ny ordförande i storklubben

Sport En av landets största föreningar, Djurgårdens IF, får sigtunabon Andreas von der Heide som ordförande för alliansstyrelsen: - Det är en stor ära att ha blivit vald att leda Sveriges mest framgångsrika idrottsförening genom tiderna, säger Andreas von der Heide till märsta.nu

sigtunavatten_standard
sangensemble
nolltaxan

No show-avgift införs

Sport Efter att nolltaxan avskaffats avser kommunledningen nu införa en sk no show-avgift om föreningarna inte dyker upp på bokad tid: - Jag är upprörd och oerhört besviken på hur den moderatledda alliansen styr kommunen. Detta skapar inga bra förutsättningar för alla våra fina föreningar och återigen är det ungdomarna som drabbas, säger Marie Axelsson (S), 2:e vice ordförande i Kommunstyrelsen.

connys
allsvenskan

Hyllar talangen efter segern

Handboll Skånela svarade för en makalös vändning hemma mot Lindesberg och kunde ta två viktiga poäng i kvaljakten: - Jag skulle vilja hylla Simon Lindberg som knyter ihop säcken på slutet, säger Jimmy Karlsson, tränare.

karby_varme1

Skånela tar handbollen till barnen

Handboll Under några års tid har Skånela lyckats nå yngre barn mellan åldrarna 5-8 år för spel i Handbollsskola eller Boll och Lek: - Det handlar om att komma närmare bostaden med verksamheten, säger Håkan Persson, ansvarig för Boll och Lek.

FC Arlanda certifierade av Upplands Fotbollförbund

Fotboll FC Arlanda mottog tidigare i veckan certifieringsdiplom från Upplands Fotbollförbund: - Syftet med certifieringen är att vi kan visa att vi bedriver en seriös verksamhet med kvalitet från knatte till senior, säger Eddie Khalaf, sportchef.

karby2
defacto_outsider
bonava_outsider
sh_oppet
extravaganza_outsider
ridskola2019_outsider