moderaterna_riksdag

Rosersberg vann hett derby

Rosersbergs IK vann första derbyt i Division 4 mot Märsta IK i en match som bjöd på nästan allt och lite till.

centrum_artikel

Vilka match publiken på Midgårdsvallen fick se. På grund av coronarestriktioner kunde mer än hälften inte komma in på planen och åskådarna fick ställa sig utanför stängslet för att få en skymt av matchen.

Rosersbergs IK hade en stark inledning och tryckte tillbaka Märsta rejält, Joakim Brolund blev ende målskytt men det var i underkant då RIK kunde haft minst ett mål till. När det såg ut att vara som säkrast för RIK så stack Märsta IK upp med sitt yngre och snabbare lag. Roy Zeinou kvitterade i öppen kasse efter inspel från vänster. Sen kom ett riktigt drömmål av Kevin Toure som väggspelade med Zinou, passningen till Toure chippades över RIK-försvaret och avslutningen var lika mycket världsklass på när Toure chippar över den utrusande målvakten. 2-1 till MIK inför andra.

I andra fortsatte dramatiken. Kevin Sarajlija fick syna två gula kort redan i inledningen av halvleken varpå ett RIK med en man mer tryckte på för kvittering. Med kvarten kvar kom så även 2-2 genom Robin Prskalo. Kort därpå skickade Isac Leonardo in 3-2 för RIK och när Marcus Holm blev utvisad kunde Jack Jobran fastställa slutresultatet till 4-2. Tre poäng till RIK som alltså är bäst i ”stan” just nu i Division 4. Det blir inget returmöte i och med att matchen strukits. Det bådar gott för fotbollen i kommunen om både RIK och MIK spelar så här de kommande matcherna. Energi, kamp, mål och engagemang. Dock behöver fram för allt MIK tygla sitt humör. Sju gula och två röda kan bli kostsamt i framtiden.

Målen
MIK: Zeinou (31), Toure (41)
RIK: Brolund (28), Prskalo (75), Leonardo (81), Jobran, straff (90)

connys_helsida

Josefine blir ny fotbollsbas i Uppland

Fotboll Josefine Jardenäs från Sigtuna blir ny kanslichef på Upplands FF: - Upplandsfotbollen är relativt ny för mig och det ska bli spännande att lära känna alla föreningar och ledare runt om i distriktet, säger Josefine i ett uttalande.

handbollsskola
mod_helsida

Förre MIK-spelaren i AIK:s damlag

Fotboll Linnea Wennebrg som är fostrad i Märsta IK är klar för AIK:s damlag: - Det känns fantastiskt roligt att få möjligheten att komma upp till A-laget. Det har varit en dröm sedan jag var liten att få bära AIK-märket på tröjan, säger Linnea Wennberg i ett uttalande.

Startar innebandy för äldre i Sigtuna

Innebandy Sigtuna IF startar upp innebandy för äldre motionärer: - Jag har spelat med Sigtunas veteranlag i många år men nu har det blivit för tufft att hänga med i ett seriespel. Men det är kul att träna och det finns säkert fler än jag som vill motionera med innebandy. Därför har jag tillsammans med Sigtuna IF Innebandy startat den här formen med mer motionsinriktad träning för den som kan komma loss på dagtid, säger Nils Ekmark, initiativtagare.

centrum_helsida2020
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
herrallsvenskan

Sekundavgörande i Vikingahallen

Handboll Det var dramatiskt värre i Vikingahallen mellan Skånelas-VästeråsIrsta på lördagen. Först md två sekunder kvar avgjordes matchen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
moderat_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider