defacto_pan2020
Niclas Johansson-BräckFoto: Pressbild/Rosersbergs IK

Rosers värvar från Superligan

Två raka nederlag var för mycket för Rosersbergs IK som på tisdagen gjorde klart med Niclas Johansson-Bräck från Sirius i Superligan: - Han har länge stått på vår önskelusta, uppger sportchefen Fredrik Raschke.

centrum_artikel

3-5 mot Åkersberga och 6-9 mot Sandviken blev för mycket för RIK, nu plockar man in vänsterbacken Niclas Johansson-Bräck från superligalaget Sirius. Han blir spelklar till söndagens bortamatch mot Runsten.
– Vi försökte hitta en lösning redan förra året men av försåtliga skäl var Rotebro då inte intresserade av att släppa sin guldklimp. Nu när han tillhör Sirius i Superligan har det blivit lite sparsamt med speltid vilket är förståeligt har vi haft en positiv dialog och nu blir detta en bra lösning för alla. Att han har kvalité för SSL finns det inget tvivel om, det tar dock kanske lite tid att växa in i kostymen, säger sportchefen Fredrik Raschke.

40 poäng i Allsvenskan
Johansson-Bräck kommer in på sk dubbellicens vilket innebär att han kan vara med och träna med Sirius och kämpa sig till en plats där och samtidigt spela matcher i Rosersberg. Förra året i Allsvenskan med Rotebro noterades han för 40 poäng på 22 matcher.
– Jag tycker det är en proffsig förening som har tydliga mål att de vill upp i seriesystemet. Har följt laget sen jag var med i Smögen förra året. Det är ju ett väldigt ungt lag så jag hoppas jag kan bidra med den ”rutin” jag har, uppger Niclas Johansson-Bräck.

defacto_helsida
valvet_helsida

Wingslag städade rent i Märsta

Ishockey Wings Team 07 var med och städade i Märsta som en del av uppdraget Städa Sverige: - Just nu jobbar vi mycket i laget med olika aktiviteter som ger en pengar till lagkassan, då laget i januari 2021 ska åka på världens största ishockeyturnering för ungdomar i Göteborg 2-5/1 2021 så till detta går pengarna som vi tjänar på detta, berättar lagledare Catrine Wisemark.

marina_helsida
happy_homes_mars
EXTRA

Meriterad tränare tar över RIK

Innebandy Rosersbergs IK har gjort klart med en av landets mest meriterade innebandytränare: - Att vi nu knyter denna kompetens till oss på vår resa är otroligt stimulerande, säger sportchefen Fredrik Raschke.

studeravidare_helsida
connys_helsida
speedy_helsida

Emma lämnar Sävehof

Handboll Skånelafostrade Emma Ekenman Fernis lämnar Sävehof för att bege sig utomlands: - Efter 5 år i klubben är det dags för mig att anta en ny utmaning, säger Emma till klubbens hemsida.

kcbygg_helsida
stottasigtuna_helsida

Thorleifsdotter till utlandet

Handboll Förre skånelaiten Kristin Thorleifsdotter lämnar H65 Höör för att bli utlandsproffs: - Att kunna satsa fullt ut på handbollen har alltid varit min dröm och mitt mål. Nu kom chansen och jag känner att jag är redo, säger Kristin till H65:s hemsida.

studeravidare_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
kcbygg_outsider
stottasigtuna_outsider
nrh
speedy_outsider
valvet_outsider
swedol_outsider
studenten2020_outsider