februari
Foto: Rosersbergs IK: Donald Swahn/Jim Löthman

Rosers blandar sig in i toppstriden

Rosersbergs IK vann överraskande mot tabellettan Håbo FF2 och har chans att vinna serien med två omgångar kvar.

Division 5S
Det blev något av en skrällseger på Råbergsvallen när RIK slog ettan Håbo2. Därmed kunde Brottby istället segla upp som ny etta medan RIK är kvar som två. RIK har kvar att möta fyran Södra Trögd och bottenlaget Danmark. Samtidigt ska Håbo2 och Brottby mötas i slutet av månaden. Ettan går direkt upp medan tvåan kan få chans att flyttas upp beroende på hur många lag som flyttas upp från fyran samt åker ur trean.

Själva matchen då. Håbo tog ledningen via ett självmål innan Victor Levén kvitterade i 39:e minuten. I andra kom två raka mål för RIK via Ljus och Bajric, Håbo reducerade med tio minuter kvar men kom inte närmare.

Division 7Ö
I sjuan är läget fortfarande oförändrat. Wigör vann sin match med 9-0 mot Frösunda2 men står kvar på samma poäng som tvåan Roslagsbro. Det hela avgörs i sista omgången då Wiggan möter Söderfors hemma i Odensala medan Roslagsbro tar sig an Frösunda. Ska Roslagsbro förbi krävs antingen att Wigör förlorar eller tappar poäng samt att man plockar in 23 mål. Seger för Wiggan och saken är biff.

Samtidigt passade Arlanda2 på att säkra kontraktet. Man vann borta i Knutby med 4-1 efter mål av Per Engström, Carlos Ramirez, Edouard Khalaf och Franco Özgün.

Division 3 Dam
I Damtrean vann RIK klart med 4-2 mot Rimbo. Josefine Stomberg svarade för ett hattrick och Josefin Lantz fastställde slutresultatet i 84:e minuten. En match återstår, seger för RIK mot Östervåla och man blir trea i tabellen.

Division 6S
I sexan sprattlade Sigtuna till liv när man slog VP2 med 2-0, men bara en match återstår Sigtuna har ingen chans att klara kontraktet. En meningslös match borta mot Bålsta Sanering återstår. Christoffer Sveholm gjorde Sigtunas båda mål mot VP2.

Märsta IK2 spelar ikväll mot Apollon.

EXTRA

Eklund tillbaka i Arlanda och lovar poängrekord

Innebandy Daniel Eklund väljer på nytt att komma tillbaka till Arlanda IBK efter en kort utflykt till Rosersbergs IK: - Daniel är en fantastisk kille både på och utanför plan, och har ett driv som kommer att tillföra mycket för klubben förutom det poäng han kommer att producera i herrfyran, uppger ordföranden Mattias Nordahl.

forskontor

Olsson stannar

Handboll Skånela IF får behålla Fredrik Olsson, det meddelar klubben dagen efter att allsvenskan spelats klart för deras del.

foretagarlunch
EXTRA

Säsongen är över för Skånela

Handboll Trots en stark upphämtning av Skånela sista kvarten så är det slutspelat för i år, en poäng räckte inte samtidigt som både Hallby och Önnered vann sina matcher. Nu är det också klart att skånelaikonen Jesper Östlund gjort sitt sista framträdande i klubben för den här gången: - Det blir jobbiga farväl av killarna, sa han efter matchen.

februari
aretsforetag

FC Arlanda vann efter två oavgjorda

Fotboll FC Arlanda mötte Ängby på lördagen och vann med 1-0 efter mål av Aleksander Jovanovic: - Vi gör en bra laginsats idag och jag är säker på att vi kommer att vara redo när serien börjar i april, säger lagkapten Michael Aslan.

EXTRA

Äkta hattrick av Wille

Ishockey William Karlsson slog till med ett äkta hattrick under söndagskvällen: - Det känns rätt coolt, det måste jag erkänna, säger han till Sportbladet efter 4-0-segern mot Calgary.

Allsvenskan

Skånela får kvala sig kvar

Handboll Skånela får kvala sig kvar i Allsvenskan, det står klart sedan man förlorat mot AIK. Inte heller en seger hade hjälp då Spårvägen kryssade mot OV Helsingborg: - Vi ville ha två poäng för att komma stärkta till kvalet. jättetråkigt att vi inte levererar, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg efter matchen.

kvaljakten!

Skånela körde över tabelltvåan

Handboll Man kom inte till Märsta för att spela av matchen var beskedet från Varbergs tränarstab inför matchen, men Skånela vann klart i det som kan vara assisterande tränare Jesper Östlunds sista match i Vikingahallen: - Det är en fantastisk insats av hela laget och vi gör det vi ska, säger Östlund till märsta.nu efteråt.

Kvaljakten!

Ödesmatch för Skånela ikväll

Handboll Skånela möter Varberg i en ödesmatch ikväll. Förlust och kvalschansen är borta: - Hela veckan har självklart fokuserats på att vara så förberedda taktiskt, mentalt och fysiskt som möjligt inför kvällens match, uppger tränare Jimmy Karlsson för Skånelas hemsida.

video

Wille närmar sig 40 mål

Ishockey I natt slog han till igen och nu närmar sig William Karlsson 40 mål i NHL: - Men jag tänker inte på den siffran ännu. Nu är siktet inställt på 37. Sedan får vi se, säger wingsfostrade Karlsson till Sportbladet.

standard
Norra Redovisningshuset
vuxentutbildning
outsider_defacto
nfc_vinter
objekt3
sangensemble
veterankraft_standard
sigtunavatten_standard
Festspecialisten – Standard
matcher_skanela
standard_start
objekt2
objekt4
standard_ridskola