defacto_pan2020
Dan Rosenholm (L)Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Rosenholm: Vädjar inte om färre nyanlända

Dan Rosenholm anser inte att det är en korrekt beskrivning att 26 kommuner i länet vädjar om färre nyanlända, däribland Sigtuna: - Vår kommun har tagit beslut om att acceptera anvisningsprinciperna för nyanlända. När det totala antalet minskas anser vi att fördelningsprinciperna fortsatt skall gälla lika för alla. En självklarhet, skriver Rosenholm mail till märsta.nu

centrum_artikel

märsta.nu rapporterade i helgen om att 26 kommuner i länet får ta emot färre nyanlända, enligt tidningen Mitt I vädjade kommunerna om färre nyanlända. Men det är ett resonemang som Dan Rosenholm (L) inte håller med om för Sigtunas del:
– Vår kommun har tagit beslut om att acceptera anvisningsprinciperna för nyanlända. När det totala antalet minskas anser vi att fördelningsprinciperna fortsatt skall gälla lika för alla. En självklarhet. Detta gäller kommuner som i likhet med oss har stort bostadsbyggande, vana och kapacitet att ta emot nyinflyttade från Sverige och utomlands. Det ska likväl gälla kommuner vilka anser att bostadsbyggande är något andra får ansvara för och vilka säger sig inte heller ha kapacitet för flyktingmottagande. Att framställa frågan som att det skulle generellt innebära att ”Kommuner vädjar om färre nyanlända” och där inräkna oss, som i marsta.nu:s artikel den 15 januari är missvisande och vinklat. Alla kommuner ska ta sitt ansvar, vi tar vårt, skriver Rosenholm i ett uttalande till märsta.nu

sigtunastad_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

vardcentral_helsida
speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

defacto_helsida
dackskiftarna_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
connys
nrh
dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider