moderaterna_panorama
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Rond ett till Skånela

Skånela svarade för en bra prestation när man på tisdagskvällen tog första segern i bäst av fem mot Önnered: - Det är fint, vi gör en fantastisk prestation, men det är bara en 1-0, sa tränare Jimmy Karlsson efteråt.

Inför drygt 380 fanatiska åskådare i Vikingahallen med en nybildad klack i ryggen kunde Skånela ta hem rond ett i kvalet mot Önnered. Skånela svarade för en rivstart och tittade aldrig bakåt igen, efter 20 minuter hade man kopplat segergreppet med ledning 15-8. Tidigt i andra gör Önnered ett försök att komma ikapp men kommer inte närmare än tre bollar, 21-18. Tränare Jimmy Karlsson var aldrig orolig för situationen.
– Vi är kyliga och har bra balans mellan alla delar, sa han.

Slutresultatet skrevs till 32-26. Match 2 spelas om en vecka. Trots det fina resultatet och prestationen var det ingen perfekt match menar Karlsson, det finns mer att hämta.
– Det finns många prestationer vi kan göra bättre. Det är ingen fullträff. Det är många taktiska dispositioner och individuella dispositioner som går hem, vi får räddningar som vi behöver.

Veteranmålvakten Lucau svarade för en fin match och gjorde räddningar när det behövdes.
– Han är bra mot bra lag, hyllade Karlsson.

Skånela har nu en vecka på sig att slipa på detaljerna ännu mer, tisdag nästa vecka är det match igen. Önnered måste nu vinna tre av fyra matcher för att gå vidare. För Skånelas del räcker 2 av 4.

Målen
Nilsson 6, Näslund 6, Östling 4, Wärnmark 4, Ladan 3, Tapper 3, Nielsen 2, Isberg 1

marinan_helsida
connys_helsida
2020_helsida
mp_helsida_april
defacto_helsida
helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK vann och befäster andraplatsen i tabellen. Här hittar du resultat och målskyttar från den gångna helgens matcher.

liber_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Raschke lämnar RIK efter 18 år

Innebandy Fredrik "Pysen" Raschke som varit engagerad i Rosersbergs IK under 18 års tid, varav 15 år i seniorsammanhang, lämnar nu klubben: - Jag har så mycket att tacka Rosersbergs IK, RA19 & innebandyn för! Den har format mig som människa, fostrat mig som ledare & givit mig så många fantastiska bekantskaper & vänner!

Sju medaljer på NM

kampsport Nordiska mästerskapen i Borlänge avgjordes under lördagen och Kim Taekwondos sju deltagare kom hem med varsin medalj.

ukrainakriget

Startar upp idrott för flyktingbarnen

Sport Skånela IF och Märsta IK har startat upp ett projekt med idrott för ukrainska flyktingbarn: - Genom denna aktivitet kan vi kanske ge dem en möjlighet att glömma deras, just nu, sorgliga vardag. Vi möjliggör ett s.k ”andningshål” där de endast ska ha fokus på att ha roligt och vara barn, säger Skånelas herrtränare Jimmy Karlsson som är engagerad i aktiviteten.

helgens matcher

Derbydags på Nationaldagen

Fotboll På torsdagskvällen inleddes helgens matcher med två av bygdens lag i spel. På Nationaldagen summeras helgen med ett derby i Division 4.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
moderat_outsider
marina_outsider
mp_outsider2022
nrh