center_pan21
Foto: Magnus Granhagen

Rond 1 till Skånela

Skånela tog hem rond ett av två mot kristianstad när lagen möttes i Vikingahallen.

Det var en härlig batalj mellan Skånela och Kristianstad i den första åttondelen i Svenska Cupen, match två spelas om en vecka. Skånela vände underläge två gånger om, i första var man som mest fem mål bakom efter 24 minuter, men i paus hade man putsat till 11-13. I andra låg man inledningsvis under med tre bollar, 13-16.

Med 20 minuter kvar att spela var Skånela ikapp till 17-17 och avslutningen blev räfflande. Skånela såg ut att koppla grepp och hade ledning med 21-19 och 24-21. Kristianstad svarade dock med tre snabba mål och det var kvitterat med 90 sekunder kvar att spela. Matchens sista ord fick Skånela genom Rickard Åkerman som avgjorde med 34 sekunder kvar. Skånela lyckades freda målet och får bege sig ner till Kristianstad på måndag för att avsluta serien. Kristianstad måste vinna med mer än ett mål för att går vidare.

Målen
Ladan 6, Nilsson 5, Åkerman 5, Svarén 3, Lindberg 3, Östling 2, Wärnmark 1

happyhomes_sommar2020
fotbollssvepet

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Bara en vecka återstår av seriespelet i de flesta serier. Här är resultaten för bygdens lag från den gångna helgen.

mp_host_helsida
eldsjal-helsida
division 2

Ytterligare ett tungt nederlag

Fotboll FC Arlanda åkte på ännu ett tungt nederlag i Division 2 och degraderingen kommer snart vara ett faktum både i teorin och praktiken.

herrallsvenskan

Skånela vann premiären

Handboll Skånela vann premiären av Herrallsvenskan med 34-29 efter en stark första halvlek: - Fem mål upp på Varberg är vi nöjda med, fram för allt vår första halvlek, sa tränare Jimmy Karlsson.

bostad_helsida
coronakrisen

Satsar på sportis för att locka ungdomarna till idrotten

Sport Taxorna inom kultur- och fritidsverksamheten höjs inte för 2022: - Fokus för nästa år är att fortsätta stötta föreningarna att få tillbaka de medlemmar som lämnat verksamheterna under pandemin, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

centrum_helsida2020
connys_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
helsida_var2021
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll FC Arlanda spelar igen efter covidutbrott. I Division 4 är det tidig seriefinal mellan Unik-Rosersbergs IK.

andersojag
division 4

RIK serieledare efter seger mot Rasbo

Fotboll Rosersbergs IK bjöd in till fest på hela Råberget och man mötte även Rasbo där det blev seger med 4-1: - Vi hade både Munther och Mulle borta så kanske inte den bästa matchen men tre poäng och viktiga poäng, säger tränare Stefan Lundqvist.

division 4

Märsta IK hänger på i toppstriden

Fotboll Märsta IK tog tre viktiga poäng mot Brottby och hänger på i toppstriden:- Trots många mål missar vi på tok för mycket, säger tränare Philip Alouch.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

eldsjal-outsider
swedol_outsider
mp-outsider
nrh
bostad_outsider
centrum_sommar_out
andersojag_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
ridskola_2020_outsider