januari
Lorenzo Garcia märker av fler vildsvin i områdetFoto: Privat

Rolstabon: Ökat antal vildsvin i området

Vildsvinen ökar i länet och en som känner av det är rolstabon Lorenzo Garcia: - Nog har jag vildsvin och rådjur i Rolsta. Som tur är skrämmer hästarna dem från fastigheten, säger Lorenzo.

centrum_artikel

SVT Stockholm rapporterar om det ökande antalet vildsvin i länet, detta på grund av god tillgång på ekollon och milda vintrar. Men vildsvinen är inte bara tillgodo då de orsakar skador, främst på tomter som blir uppbökade.

En som känner av problem med vildsvin är rolstabon Lorenzo Garcia. Rolsta ligger precis i utkanten av Norrbacka, mot Odensala. Han berättar att hästarna för det mesta skrämmer iväg vildsvinen, men inte alltid. Han efterlyser en sundare jakt på vildsvin där köttet kan hamna i svenska affärer. Enligt Lorenzo är det nu en hel del vildsvinskött som kommer från Hollan, Tyskland och Polen.

Många kommuner runt om i länet har inlett bekämpning av vildsvin för att hålla dem borta från tätbebyggt område. Någon sådan plan finns inte i Sigtuna kommun i skrivande stund däremot pågår jakt av vildsvin enligt gällande regler som Länsstyrelsen beslutar om.

connys_helsida
ridskola2020_helsida
januari_helsida
prima_helsida
speedy_vinter_helsida
meko_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

2020_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

swedol_outsider
centrum_sommar_out
prima_outsider
connys
nrh
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider_jan
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider