centrum_standard
Peter Fors och Ove Jansson hoppas att det sista Rockplocket blir av.Foto: märsta.nu

Rockplocket är hotat – Sålts för lite biljetter

Det sista Rockplocket som ska gå 30:e september är hotat för att det sålts för få biljetter: - För att kunna köra det här eventet måste vi ha minst 600 gäster, den siffran är vi en bit ifrån, säger Ove Jansson, en av arrangörerna.

centrum_standard

Rockplocket behöver minst 600 personer för att gå runt. Idag har det sålts för få biljetter. Allt överskott skulle gå till Wings som därmed riskerar att gå miste om en välbehövlig slant.
– Att vi hjälper Wings och samtidigt får en helball kväll är riktigt kul. Vi har redan annonserat ut ett antal band, trubadurer och DJ:s men vi har två artister som vi enligt kontrakt inte får annonsera ut utan kommer bli kvällens överraskningar, säger Ove Jansson, en av arrangörerna.

Kanske blivit för gamla?
Besked om det verkligen blir ett Rockplocket kommer efter helgen. Har man inte sålt nog med biljetter så ställs det in och alla pengar återbetalas till de som redan har köpt, meddelar Peter Fors, en annan av arrangörerna. Peter Fors tror att det gått trögt i försäljningen för att man inte varit tydliga med vart det finns biljetter att köpa eller tidpunkten för det i september. Kanske har gästerna även blivit lite för gamla för Rock ´n Roll, menar Ove Jansson.

Står utanför Valvet på lördag
Ett sista ryck för att sy ihop Rockplocket kommer att göras i samband med Sigtuna stadslopp där Rockplocket kommer att stå vid Valvet och sälja iförda wingströjor. Under tiden säljs det även biljetter på Magasinet i Märsta Centrum. Man kan också beställa biljetter via mail till rockplocket@wingshockey.se: 
– Säljer vi inte minst 600 biljetter före måndag kväll kommer vi att ställa in det sista Rockplocket, det är otroligt synd tycker vi att det ska sluta med en dikeskörning.

Rekordmånga besökte Sigtuna Museum

Kulturnyheter Sigtuna Museum nådde rekordsiffror under 2017 med drygt 70 000 besökare: - Sedan 2013 har vi jobbat med en femårig strategisk utvecklingsplan för Sigtuna museum. Den absolut största anledningen till framgången är att vi i Sigtuna kommun jobbar med ”medskapande medarbetare”. Alla är med och tycker om allt i organiserad och begränsad form. Varje vecka mäter vi uppfattad medskapande med fyra digitala frågor i mobilen, säger Sigtuna museums chef Ted Hesselbom.

happy_homes_sommar
hjälten i Åbo

Många vill stödja Hassan

Märstafolket En insamling till förmån för märstabon Hassan Zubier som skadades vid ett terrorattentat i Åbo i somras har dragit in 16500 Euro.

magget_dejt
forskontor

Här är populäraste pizzorna

Nöjesnyheter Pizza på Nyårsdagen har blivit tradition och pizzeriorna runt om i kommunen rustar för att leverera: - Traditionen med pizza på nyårsdagen är för många lika viktig som julskinka på julbordet och fyrverkerier på nyårsafton, säger Onlinepizzas VD Daniel Strömberg.

defacto_panorama_boka_mote
Årets hemvändarkväll

Så firas juldagen

Nöjesnyheter Juldagen som tidigare varit förknippat till GM, KC, Harrys och nu senast Vinyl utgår i år och istället kommer det att finnas flera krogar med Juldagsfest.

extra

O´Learys öppnar igen

Nöjesnyheter Bara timmar efter att O´Learys utsattes för en explosion är beskedet att man är igång igen från klockan 17: - Det är många lokala företagare som ställt upp och gjort detta möjligt, säger Daniel Altun, delägare på O’ Learys, till märsta.nu

kulturklapp

Karl Dyall jury i Sigtuna Melodifestival

Nöjesnyheter Sigtuna Melodifestival i februari har i år lockat till sig Karl Dyall och Jessica Folcker till juryn: - I år har vi 17 deltagande som kommer att framföra sina bidrag antingen med bakgrunds musik eller komp, säger projektledaren Jeanette Leinonen.

Julshow på Ymer

Nöjesnyheter Ymers omsorgsboende hade Julshow förra vecka med musik och underhållning av Linda Rapp och henens pappa Björn.

extra

Kalle vann VM i V75

Nöjesnyheter Sigtunabon Karl Sandström blev världsmästare i V75-tävlingen i direktsänd tv: - Häftigt! Det känns fantastiskt - jättekul, sa Karl efteråt i ett pressmeddelande från ATG som arrangerar tävlingen

extra

Carola gör julshow i Steninge slott

Nöjesnyheter Carola kommer att flytta till Steninge slottsby och nästa år blir det en julshow: - På mindre än ett dygn har det rasat in över 200 mail med förbokningar till nästa års stora julkonsert 'Jul med Carola & hennes vänner i Steninge slottsby’, skriver Carola på sin Facebooksida.

Krog blir kontantfri

Nöjesnyheter Magasinet i Märsta Centrum blir kontantfri med start 1:a december: - Kontanthanteringen överlag minskar och hanteringen av just kontanter känns gammaldags och vi vill ju såklart hänga med i svängarna och förnya oss, säger delägaren Christian Cederferm till märsta.nu

biokalla_dec
oppethus
standard_ridskola
connys
matcher_skanela
Festspecialisten – Standard
objekt4
objekt2
objekt3
standard
nfc_vinter
objekt1
vinterstudiobf
Norra Redovisningshuset