varfest_marstac
Peter Fors och Ove Jansson hoppas att det sista Rockplocket blir av.Foto: märsta.nu

Rockplocket är hotat – Sålts för lite biljetter

Det sista Rockplocket som ska gå 30:e september är hotat för att det sålts för få biljetter: - För att kunna köra det här eventet måste vi ha minst 600 gäster, den siffran är vi en bit ifrån, säger Ove Jansson, en av arrangörerna.

banner_artikel

Rockplocket behöver minst 600 personer för att gå runt. Idag har det sålts för få biljetter. Allt överskott skulle gå till Wings som därmed riskerar att gå miste om en välbehövlig slant.
– Att vi hjälper Wings och samtidigt får en helball kväll är riktigt kul. Vi har redan annonserat ut ett antal band, trubadurer och DJ:s men vi har två artister som vi enligt kontrakt inte får annonsera ut utan kommer bli kvällens överraskningar, säger Ove Jansson, en av arrangörerna.

Kanske blivit för gamla?
Besked om det verkligen blir ett Rockplocket kommer efter helgen. Har man inte sålt nog med biljetter så ställs det in och alla pengar återbetalas till de som redan har köpt, meddelar Peter Fors, en annan av arrangörerna. Peter Fors tror att det gått trögt i försäljningen för att man inte varit tydliga med vart det finns biljetter att köpa eller tidpunkten för det i september. Kanske har gästerna även blivit lite för gamla för Rock ´n Roll, menar Ove Jansson.

Står utanför Valvet på lördag
Ett sista ryck för att sy ihop Rockplocket kommer att göras i samband med Sigtuna stadslopp där Rockplocket kommer att stå vid Valvet och sälja iförda wingströjor. Under tiden säljs det även biljetter på Magasinet i Märsta Centrum. Man kan också beställa biljetter via mail till rockplocket@wingshockey.se: 
– Säljer vi inte minst 600 biljetter före måndag kväll kommer vi att ställa in det sista Rockplocket, det är otroligt synd tycker vi att det ska sluta med en dikeskörning.

februari

Lyckad comeback för Sigtuna Litteraturfestival

Kulturnyheter Sigtuna Litteraturfestival som var tillbaka efter ett års uppehåll var nöjda med arrangemanget förra helgen: - Det var en härlig och givande dag och vi är naturligtvis mycket nöjda med deltagarantalet. Vi lyckades både locka en bred publik och lyfta fram Sigtuna stad som arena för spännande möten och samtal, säger Eva Camél Fuglseth, vd på Destination Sigtuna.

Ny thairestaurang på Stora gatan

Nöjesnyheter Prik heter Sigtunas nya thairestaurang och drivs av paret Gai och Fredrik Hjälm: - Det är genuint thailändskt med enbart thailändska kockar, säger Gai Hjälm till märsta.nu

dackia_2018
bildextra!

Tusentals besökte Barnens dag

Nöjesnyheter Barnens dag lockade som vanligt tusentals besökare till Västerbytorp utanför Rosersberg: - Det gick 11 busslaster från Märsta till Västerbytorp, berättar Niclas Larsered, kommunikationsansvarig på Märsta Förenade.

vuxenutbildning2
premiar_sportfiske

Brännplattan Open dammas av

Nöjesnyheter Skånela IF dammar av Brännplattan Open i sommar: - Det händer för lite evenemang av denna slag i kommunen. Det blir förhoppningsvis en tillställning där folk, unga som gamla, kan samlas och ha roligt ihop. Vi körde Brännplattan open för tre år sedan och det var dags att köra igen kände vi, säger A-lagstränaren Jimmy Karlsson.

varen2018

Här är Årets kulturprisvinnare

Kulturnyheter Kultur- och fritidsnämnden har beslutat om att dela ut årets kulturpris, kulturstipendiat och ungdomsledare: Nämnden är helt överens om att de tre pristagarna både är stora talanger och engagerade eldsjälar och att de därför ska uppmärksammas för sitt arbete. Vår förhoppning är förstås att priserna ska motivera dem att fortsätta utvecklas och bidra till att berika kommunens kultur- och fritidsliv, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Björling utsedd till vårtalare i Sigtuna

Kulturnyheter Lars Björling kommer att hålla vårtalet i samband med valborgsfirandet i Sigtuna: - Han har levt hela sitt liv i Sigtuna och talet har inget med politik att göra, meddelar Margaretha Nordgren hos Sigtuna Hembygdsförening.

Robin klar för BBQ/Grill-SM

Nöjesnyheter Steningebon Robin Edsmyr tävlade under lördagen i Grill & BBQ och kom tvåa med sitt team, därmed får de vara med i SM/EM senare i år: - Vi kom på en andra plats totalt och är direkt till SM/EM 8-10 juni. Riktigt roligt. Vi knep första platsen på vegetariska rätten med en vego-burgare, berättar Robin för märsta.nu

Sigtunakrögare tar över klassiska nattklubben

Nöjesnyheter Sigtunakrögaren Sten Carlgren som äger Mr French i Stockholm köper även F12 av Melker Andersson skriver Nöjesguiden: - Vi har under en längre tid varit intresserade av att ta över restaurangen och klubben på Fredsgatan 12, säger Carlgren till tidningen.

Tisdagsluncher för kommunens äldre

Kulturnyheter Sigtuna kommun kommer under våren att arrangera luncher för äldre för att motverka ensamhet: -Det finns flera platser i kommunen där äldre både kan möta andra seniorer och ta del av kommunens kulturliv. Men många äldre känner inte till dessa platser. Det vill vi ändra på, säger Karsten Bjärbo, ordförande i äldre- och omsorgsnämnden i Sigtuna.

Norra Redovisningshuset
vuxentutbildning
sigtunavatten_standard
oppning_sportfiske2
standard_ridskola
objekt2
objekt3
val2018
veterankraft_standard
outsider_moderat
barnnplattan
objekt4
outsider_defacto
standard_start
nfc_vinter
connys